Fenn van a polcon, most jön a képernyőre

Vágólapra másolva!
Miután alaposan megvizsgáltuk, milyen képregények elevenednek meg a tévében, most a sikerkönyvekre pillantunk, ugyanis egyre több regényre mozdulnak rá a stúdiók. Várható szépséges történelmi sorozat, kőkemény sci-fi, de gigászi vámpírháború is.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tévések kezdenek rádöbbenni arra, hogy meglévő történeteket sokkal egyszerűbb eladni a nézőknek, mint olyanokat, amikről semmi előismerettel nem rendelkezik a közönség. Elég csak a képregény-adaptációkra gondolni, vagy az olyan regényfeldolgozásokra, mint a True Blood – Inni és élni hagyni, a Hazug csajok társasága, a Vámpírnaplók és persze a Trónok harca. Ennek megfelelően az elkövetkező időszakban minden hollywoodi producer és minden amerikai tévécsatorna arra törekszik, hogy minél több ígéretes könyv tévésorozatos jogait megszerezze – akár már a szóban forgó írások kiadása előtt. A következő hónapokban több könyvből születő sorozathoz készül pilot, nézzük is ezeket!

--------------------

The Strain

Magyar cím: A kór
Író: Chuck Hogan és Guillermo del Toro
A sorozat készítője: Chuck Hogan és Guillermo del Toro, valamint Carlton Cuse (Lost – Eltűntek)
Csatorna: FX

A Strain forgatása

Történet: Egy Boeing 777-es száll le a JFK repülőtéren, de hirtelen lefékez az aszfaltcsík kellős közepén. A sötétítők lehúzva, az áram elment, a kommunikációs összeköttetés megszakadt. A földi személyzet tanácstalan, ám ekkor segélykérő üzenet érkezik. Dr. Eph Goodweather, a Kanári projekt névre keresztelt, biológiai fenyegetéseket vizsgáló gyorsreagálású csoport vezetője fogadja a hívást, és azonnal a géphez siet. Amikor körülnéz a fedélzeten, megfagy benne a vér.

Spanyol Harlem egyik zálogházában az egykori egyetemi tanár és holokauszttúlélő, Abraham Setrakian érzi, hogy történt valami. És tudja, hogy elérkezett az idő, hogy háború készülődik.

Amikor a vámpírvírus, amely már New Yorkot is megfertőzte, elharapózik az utcákon, megkezdődik a gigantikus méretű háború. Ephnek, akit Setrakian és egy szedett-vedett csapat segít a harcban, meg kell fékeznie a járványt, és meg kell mentenie a városát – a várost, ahol a felesége és a fia is lakik –, mielőtt még túl késő.

--------------------

Casual Vacancy

Magyar cím: Átmeneti üresedés
Író: J. K. Rowling
A sorozat készítője: Sarah Phelps
Csatorna: BBC1 / HBO (minisorozat)

Történet: Az alig negyven-egynéhány éves Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városka lakóinak életét. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött számos viszály dúl. Gazdagok civódnak a szegényekkel, kamaszok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal.

Hamar kiderül, hogy Pagford nem az a háborítatlan, békés angol kisváros, aminek látszik. Barry átmenetileg megüresedett önkormányzati helye némelyekben szenvedélyes indulatokat kelt.

--------------------

Gateway

Magyar cím: Átjáró
Író: Frederik Pohl
A sorozat készítője: Tim Schlattmann
Csatorna: nincs (az EOne gyártja, még nincs hivatalosan berendelve)

A régi könyv borítója Forrás: Picasa

Történet: Vagányok, prostituáltak, művészek és álmodozók, örök világcsavargók és szélhámos szerencselovagok, kokósok és homoszexuálisok gyülekeznek össze az Átjáró űrbázisán, és várnak a ritka szerencsére, hogy a földiek által birtokba vett, egykori hícsí civilizáció űrnaszádjaival a nagy kincs, a zsákmány és felfedezés reményében kizuhanjanak a téridőbe. Rob Broadhead maga is szerencsét próbál, hogy végre szabadulhasson az Átjáró kalandorainak, pszichopatáinak és aberráltjainak szorításából, ám ezért a szabadulásért igen kemény árat kell fizetnie.

--------------------

The Book of Negroes

Magyar cím: Valaki tudja a nevemet
Író: Lawrence Hill
A sorozat készítője: Clement Virgo
Csatorna: BET (minisorozat lesz)

Történet: Miután még gyerekként elrabolták Afrikából, hogy rabszolgaként Dél-Karolinában dolgozzon, Aminata Diallo csak a szabadulására tudott gondolni, és arra, hogyan juthatna vissza a szülőfalujába. Először egy indigókereskedőhöz került, aki felismerte a fiatal lány páratlan intelligenciáját. Később, már felnőtt nőként, elszakadt férjétől és gyermekétől, és a függetlenségi háború káoszában találta magát.
Manhattanben Aminata segít megírni a "Négerek könyvét", amely azon feketék nevének listája, akiknek szolgálataikért az angol király szabad elvonulást ígért Új-Skóciába. Amikor a brit rabszolga-felszabadítók új "kalandokat" keresve eljutnak Sierra Leonéba, Aminata közreműködik abban, hogy 1200 új-skóciai fekete költözhessen vissza Afrikába. Aminata tevékenysége felnyitja a brit közvélemény szemét, ami nagyban segíti a felszabadítási törekvéseket.

--------------------

The Red Tent

Magyar cím: A vörös sátor
Író: Anita Diamant
A sorozat készítője: Anne Meredith és Elizabet Chandler
Csatorna: Lifetime (minisorozat)

Történet: A régi idők asszonyai a vörös sátorban mesélték el egymásnak a titkaikat. A holdtöltekor, a szülés és a gyermekágy idején együtt töltött napokon osztották meg egymással az asszonyi tudást születésről és halálról, szerelemről és szexről, örömről és fájdalomról. A vörös sátor lapjain Dína meséli el anyjának és nagynénjeinek sorsát. Ráhel, Lea, Zilpa és Bilha egy-egy női tulajdonság, a szépség, a szorgalom, a gyakorlati érzék, a beleérző képesség megtestesítői – az ő érzelmileg túlfűtött történeteikből megismerhetjük a hétköznapok nehézségeit és csodáit is. Dína életéről csak néhány szomorú sorban emlékezik meg a Teremtés könyve. A vörös sátorban öregasszonyként emlékszik gyermekkorára és ifjúságára, mesél szerelméről és meneküléséről, arról, hogyan lett Egyiptomban híres bába, és hogyan találta meg öreg korára a nyugalmat társa mellett. A vörös sátorban vannak szerelmi örömök és csalódások, családi bonyodalmak, érzelmi viharok – egy ősi történet, amely a ma asszonyaihoz és asszonyairól is szól.

--------------------

Outlander

Magyar cím: Outlander – Az idegen
Író: Diana Gabaldon
A sorozat készítője: Ronald D. Moore (Csillagközi romboló)
Csatorna: Starz

Történet: 1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a Brit-szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót-felföldön... Urunk 1743. évében.

Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet, továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti, két egymással összeegyeztethetetlen életben.

--------------------

The Whispers

Eredeti cím: Zero Hour (A The Illustrated Man című novellagyűjteményből)
Magyar cím: Nulla óra (A tetovált ember című novellagyűjteményből)
Író: Ray Bradbury
A sorozat készítője: Soo Hugh
Csatorna: ABC

Történet: A tetovált ember napközben olyan, mint bárki más. Leszámítva persze a bőrére pingált remekműveket. Az éj beköszöntével azonban a képek életre kelnek, és ablakot nyitnak a jövő lehetséges világaira, melyek legtöbbje bizony elég nyomasztó. A kötet tizennyolc elbeszélése mégsem ijesztgetni akar, inkább figyelmeztetni. Figyelmeztetni a jövő veszélyeire, melyek csírái legtöbbször már a jelenben megtalálhatók, ám ha ezt most felismerjük, még nem késő tenni valamit ellenük. A könyven Bradbury ismét bebizonyítja, hogy mestere a szavaknak, és hogy számára a legelgépiesedettebb társadalmakban is az „emberi tényező" a legfontosabb.

--------------------

The Dovekeepers

Magyar cím: Galambok őrizői
Író: Alice Hoffman
A sorozat készítője: Walon Green
Csatorna: még nincs

Forrás: Maxim

Történet: Az időszámításunk szerinti hetvenedik évben kilencszáz zsidónak hónapokig sikerült feltartóztatnia a római seregeket a júdeai sivatagban, Maszadában. Az ókori történész, Josephus szerint két nő és öt gyerek élte túl a rómaiak mészárlását. Ez a történelmi esemény adja a hátterét négy különleges, érzékeny nő lenyűgöző történetének, akik mind más úton érkeztek Maszadába. Yael édesanyja szülés közben életét vesztette, amit az apja soha nem tudott megbocsátani. Revka, a néhai pék felesége végignézte, ahogy a római katonák brutálisan meggyilkolják a lányát, ráhagyva unokáit, akik a szörnyűségek hatására megnémultak. Aziza egy harcos lánya, akit fiúként neveltek fel, rettenthetetlen lovas és ügyes mesterlövész. Shirah az ősi mágia és gyógyítás mestere, hátborzongatóan éles elméjű, erős asszony.

Miközben a rómaiak egyre közelebb érnek, négy rendkívüli, bátor nő élete kereszteződik az ostrom kétségbeesett napjaiban. Valamennyien galambtartók, és valamennyien titoktartók – kik ők, honnan jöttek, ki nemzette őket, és kiket szerettek?

--------------------

The Expanse

Magyar cím: Leviatán ébredése
Író: James S. A. Corey
A sorozat készítője: Mark Fergus és Hawk Ostby
Csatorna: Syfy (még nincs hivatalosan berendelve)

Történet: Az emberiség már meghódította a Naprendszert – eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra –, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes.

Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak – méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.

--------------------

Spin

Magyar cím: Pörgés
Író: Robert Charles Wilson
A sorozat készítője: nem ismert
Csatorna: még nincs hivatalosan berendelve

Történet: Egy októberi éjszakán a tízéves Tyler Dupree döbbenten nézte végig, ahogy a csillagok sorra kihunynak az égen. Az űr egy csapásra valóban üres lett. Tyler azóta felnőtt, és ahogy valamennyi embernek a Földön, neki is meghatározó élményévé vált a Nagy Elsötétedés néven elhíresült jelenség. A Nap csupán egy halvány korong az égen, a Hold eltűnt, a mesterséges űrobjektumok pedig kivétel nélkül lezuhantak, és maradványaik olyan vénséges vénnek tűnnek, mintha a nyilvántartottnál sokkal régebben keringtek volna bolygónk körül. Kutatók próbálják megfejteni a rejtélyt, és amire rábukkannak, az tragikus jövőt vázol föl az emberi faj előtt: a Földet egy idegen lények építette fal szigeteli el a világegyetem többi részétől, és odakint sokkal gyorsabban telik az idő – egy nap alatt mintegy százmillió év. Ebben az iramban csillagunk életéből nem lehet több hátra negyven esztendőnél.