Ördög Nóra: 13 évet lezárni pokoli

Ördög Nóra
Vágólapra másolva!
Mint korábban írtuk, az RTL Klub műsorvezetője a rivális TV2-höz szerződött. Az RTL-nél nem értik, miféle fiatalítás az, ha valaki egy kétgyerekes, 33 éves anyával indít egy műsort, a TV2-nél pedig azt nem értik, miért ne dönthetne valaki a saját sorsáról. Ma újabb üzengetés indult az RTL és a TV2 között.
Vágólapra másolva!

„Azt furcsállom, és megmosolyogtató, hogy a TV2-nél azt kommunikálják, hogy fiatalítanak műsorvezetői fronton, erre leszerződtetik a Liptai Claudia korosztályába tartozó, hamarosan kétgyermekes Ördög Nórát" – nyilatkozta Kolosi Péter programigazgató a Blikknek. Az RTL-es vezető szavaira a TV2-es programigazgató, György Bence reagált: „Önmagát minősíti az, aki egy 33 éves fiatal lányt leöregez, csak mert élve szuverén jogával, úgy döntött, hogy máshol szeretne dolgozni. Mindannyian tudjuk, hogy Ördög Nóra Magyarország egyik legjobb, legnépszerűbb, legszebb és legsikeresebb műsorvezetője, aki bármilyen szuperprodukcióban megállja a helyét, ahogy tette ezt éveken át, és ahogy teszi majd még sokáig, amíg csak kedve tartja. Aki kíváncsi arra, hogy Nóra miért hagyta ott az RTL Klubot, miért csatlakozott a TV2-höz, és elolvassa az erről szóló írását, azonnal megérti, hogy oka volt így dönteni és megfontoltan, a saját szándékából lépett. Komoly gond lehet ott, ahol nem értik ezt meg. A szépség és a tehetség, mint tudjuk, kortalan, de aki Ördög Nórát, csak mert 33 éves lett, és mert második gyerekét várja, kiöregedettnek minősíti, arra tényleg nincsenek szavak."

Ördög Nóra Forrás: RTL Sajtóklub

Ördög Nóra is megszólalt az ügyben, a blogján magyarázza döntését: „A változás jó. A változás kell. A változás nehéz. Valószínűleg nem én vagyok az első és nem is az utolsó, aki hosszú, egy helyen eltöltött idő után munkahelyet vált. És ebben nem hiszem, hogy lenne bármi furcsa. (...) Egy ideje már érzem, hogy szükségem van új impulzusokra ahhoz, hogy biztosan ne váljak unalmassá. Először csak én kezdtem el észlelni a parányi jeleket magamon. És nem akartam megvárni, amíg más is észreveszi őket. Képernyősként az arcommal, a személyiségemmel képviselem – és így kockáztatom is – több 100 ember munkáját. Lépnem kellett" – írta.

„Áruló lennék? Nem hiszem. Igen, nagyon sokat kaptam és tanultam, amiért cserébe én is szolgáltam 13 éven keresztül: szorgalmasan toltam előre a műsorok szekerét gyakornokként, szerkesztőként, műsorvezetőként, arcként" – áll a szövegben. Átigazolása előtt nem egyeztetett a főnökeivel, elmondása szerint azért, mert a váltás nem alku kérdése volt, nem akart zsarolni.

Fájdalom van, következmény lesz

„Pontosan tudom, mi áll a szerződésemben, és vállalom is minden fronton a következményeket a benne foglaltak szerint. Életem legnehezebb napja volt a tegnapi. De nem is számítottam másra. 13 évet lezárni pokoli. És megúszhatatlan a fájdalom, legalábbis a részemről" – írta.

Ördög Nóra hamarosan szül, második babáját várja – és erre is kitér a posztban. „Az, hogy a jövőmről gondolkodom, az is csak a gyerekeimről szól. És akkor is ők lesznek a legfontosabbak, amikor már dolgozni is fogok, értük, értünk. De addig még hosszú, nyugodt, békés hónapok vannak hátra, amit csak a családommal tölthetek."

Kolosi Péter itt nyilatkozott az Origónak, itt pedig arról elmélkedtünk, milyen nézettségű műsorokban volt korábban Ördög Nóra, és mire szerződtette őt a TV2.