Csak egyszer tárgyalt Ördög Nóra

Ördög Nóra küszködik a terhességgel
Vágólapra másolva!
Csak egyszer beszélt a volt RTL-es műsorvezető a TV2 programigazgatójával, másnap fel is mondott korábbi munkahelyén. De miért nem állnak le pár hétre nyáron a kertévék, ahogy szoktak?
Vágólapra másolva!

Ördög Nóra átigazolása váratlan volt a tévézők, olvasók számára, de a szakmában annyira nem, legalábbis György Bence, a TV2 programigazgatója szerint. „Tudtuk, hogy váltana: ez itthon egy kicsi szakma, mindenki ismer mindenkit, tudjuk, hogy kinek van olyan érzése, hogy mennie kell. Több RTL-esről is hallottam ilyet. Hogy szándéka komolyságáról meggyőződjek, javasoltam, hogy csak egyszer beszéljünk személyesen: nem akartam, hogy ide-oda rohangáljon a két székház között. Ez a beszélgetés hétfőn történt, számomra kiderült, hogy elszánt. Másnap bement az RTL-hez, és felmondott" – válaszolta az Origo megkeresésére.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Felvetésünkre, hogy azért nem terveztek vele őszre az RTL-nél, mert heteken belül szül, a TV2 programigazgatója elmondta, hogy ez szerinte egy több éve tartó folyamat eredménye: „Korábban kellett volna talán vele többet foglalkozni, meg nem mondani azt, hogy nem alkalmas nagy show műsorvezetőjének... Mi nagyon szeretjük, profi, nagyon szívesen dolgozunk vele."

Nem a reklámadó játszott be?

Felmerült bennünk, hogy a reklámadó miatt rossz helyzetbe került RTL Klub jelen állapota aggasztotta Ördög Nórát, vagy nem tetszett a kormány felé kritikusabb Híradó, és a momentán békésebb munkahelynek tűnő TV2-t ezért választotta. „Ennek semmi köze a reklámadóhoz, mert hónapokkal ezelőtt is hallottam, hogy eligazolna. Amúgy nekünk is sokkal kevesebb pénzünk lesz a reklámadó miatt 2015-ben, közel 3 milliárd forintos terhet jelent nekünk ez a döntés" – vélte György Bence.

Leáll a TV2 az RTL-esek átigazolásával, vagy már megvan minden műsorra a megfelelő ember? György Bence szerint nincs olyan feladatuk, hogy a konkurenciától vadásszanak le embereket. „Nagyon sok változás volt nálunk, tavasszal élessé tettük a versenyt, és sorra rendeltünk be új formátumokat. Jön a Rising Star, a Bumm című vetélkedő, visszatér a Big Brother. Ez sok tévésnek vonzó, új műsoraink egy részét pedig a konkurencia is boldogan megvette volna."

Mi ez a nyári pörgés?

De ősz előtt még itt a nyár, amely hagyományosan lapos, unalmas időszak a tévéknél: sok műsor lepihen, a dolgozók nyaralni mennek. 2014 nyara azonban rendhagyó lesz, a Barátok közt egy hétre állt csak le, a Jóban Rosszban vagy az Édes élet pedig egyáltalán nem. Talán most attól tartanak a kertévék, hogy szeptemberre elszoknának a nézők, és ezúttal nehezebb lenne őket visszacsalogatni?

„Csak a TV2 részéről tudok nyilatkozni: az vezetett ide, hogy a nézők ugyan kevesebbet ülnek a tévé előtt, de a kétharmaduk így is ott van, ha pedig nincs súlyos ellenérv, nem vonhatjuk meg tőlük a kedvenc sorozatukat. Másodsorban ez programstratégiai döntés: tavaly nyáron rossz hatással volt a leállás, ősszel nehéz volt visszahozni a nézettséget. Ilyen hibát nem követünk el az idén. A harmadik ok az üzleti, reklámkampányok nyáron is vannak, szükség van jó nézettségre. A futballvébé is rendkívül népszerű, sok törzsnézőnk ideiglenesen elvándorolt, őket azzal várjuk vissza, hogy nem áll le az Édes élet, a Jóban Rosszban, a napi gyártás marad" – válaszolta a TV2 programigazgatója.