Peter Griffin Homer Simpsonnal sörözget

Simpson család Family Guy crossover
Vágólapra másolva!
A Family Guy-ból ismert Griffin család egy egyórás különkiadásban Springfieldbe kerül, ahol összetalálkozik a Simpson családdal - alighanem az utóbbi idők legizgalmasabb crossoverjével van dolgunk, de voltak a tévétörténetben más érdekes próbálkozások is.
Vágólapra másolva!

A Comic-Conon jelentették be a Griffin és a Simpson család közös kalandját, amelyről rögtön be is mutattak egy ötperces videót. Az előzetes alapján Homer Simpson és Peter Griffin nagyon egymásra talál, de aztán összevesznek egy sörön, és a Family Guy óriáscsirkés, verekedős jeleneteit idézve, agyba-főbe verik egymást. Közben Bart és Stewie közösen telefonbetyárkodnak és együtt gördeszkáznak - igaz, mindkettőt más-más stílusban művelik -, egy ponton pedig még a Bob burgerfalodája főszereplője is feltűnik.


Találkoztak már a Texas királyai-val is

Az ilyen crossoverek - amikor különböző történetekben szereplő kitalált alakok összetalálkoznak - nem ritkák a tévétörténetben. A Simpson család-ot készítő Matt Groening is alkalmazta már korábban, egy részben például a Texas királyai szereplői is feltűntek, amikor a springfieldi gyerekek az ottani kisváros ellen játszottak egy meccset. Groening nem meglepő módon másik sorozatával, a Futurama-val is összehozta a Simpson család-ot: Milhouse-nak van egy beszélő Bender-babája, miközben a figura eredetije, vagyis a Futurama robotja az egyik epizódban megette egy Bart-baba nadrágját.

Reklám is lehet a crossover

A crossover promóciós célokat is szolgálhat, amit már a hetvenes években is alkalmaztak a tévések: a Vega$ című széria nyomozója, Dan Tanna például saját sorozata premierje előtt egy héttel jelent meg a Charlie angyalai-ban - amely amúgy egy másik epizódban, a Love Boat Angels-ben a Szerelemhajó legénységét is befogadta.

A módszert természetesen újabban is alkalmazzák, a Zoey 101 producere, Dan Schneider másik sorozatát, az iCarly-t népszerűsítette azzal, hogy a Zoey 101 karakterei felmentek az iCarly.com-ra, vagy épp csengőhangként használták az iCarly főcímdalát.

A Harmadik műszakban is van Vészhelyzet

A cél azonban a nézők puszta szórakoztatása is lehet, ami a Harmadik műszak-nak például nézettségi csúcsot is hozott: 17,2 millióan voltak kíváncsiak arra az epizódra, amelyben a Vészhelyzet doktornője, Susan Lewis is megjelent. A Harmadik műszak-ból közben négyen is átmentek a Vészhelyzet-be, míg egy másik epizódban a Rejtélyes vírusok nyomában csapatával dolgoztak együtt.


Magnum sem mindig nyomozott egyedül

Emlékezetes crossover volt még, amikor a Gyilkos sorok-ból ismert idős hölgy, Jessica Flatcher egy teljesen eltérő karakterű nyomozóval, Thomas Magnummal akadt össze a Magnum egyik részében. A brit Higgins látta ugyanis vendégül egyik honfitársát, akinek Hawaii-on az életére törtek, ő pedig nem bízott Magnum nyomozói képességeiben, és inkább meghívta régi ismerősét, Jessica Flatchert, hogy járjon az ügy végére.