Bajor Imre nem volt Kossuth-díjas, ezért nem fért a Híradóba

bajor imre
Budapest, 2006. november 30. Bajor Imre színművész jelenete. Az élet lapos oldala címmel december 2-án mutatják be a Mikroszkóp Színpadon Bajor Imre színművész kabaréját Sas József és Selmeczi Tibor rendezésében. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A 35 percbe nem fért bele egy fura választóvonal miatt. Itt az MTVA válasza.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, az M1 szerdai Híradójába nem fért be Bajor Imre színész halálhíre. Ennek okáról kérdeztük az MTVA-t, a közszolgálati média sajtóosztálya az alábbiakat válaszolta az Origónak: „Bajor Imre haláláról a nemzeti hírügynökség, valamint a hirado.hu is részletes összeállítást közölt. A Kossuth Rádió délutáni Krónikája, az Esti Krónika és a Késő Esti Krónika is megemlékezett róla tegnap, ugyanakkor híreiben a Kossuth, a Dankó, a Bartók és a Petőfi adók is elmondták a gyászhírt. Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó – érthető módon – nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a választóvonal, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas. A színművészről a közmédia - méltó helyen - a művész egyik legkedvesebb műsorában emlékezik meg, egy későbbi időpontban."

Mint korábban mi is megírtuk, Bajor Imre 57 éves korában, agydaganat következtében hunyt el. Pályatársai, kollegái, barátai sztorikkal búcsúztak tőle – a cikk itt olvasható. Még több keserű-vidám adomát itt olvashat.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi