Antik hősök titkait tárja fel a Spektrum

hősök, antik, történelem
A könyörtelen antik hősök
Vágólapra másolva!
A Spektrum új sorozatában megelevenednek a történelem nagy alakjai, mint például Attila hun király, Caesar, Dzsingisz kán, Kleopátra, Hannibal és Nero. A könyörtelen antik hősök modern módszerek segítségével deríti ki az igazságot arról, hogy melyik vezér milyen is volt valójában.
Vágólapra másolva!

A nyolcrészes sorozat történelmünk leghírhedtebb vezéreit olyanoknak igyekszik bemutatni, mint amilyenek valójában voltak. Az ókori nagyjaink jellemét és sorsát jobbára szűkös, sokszor elfogult források alapján ismerjük. Nero és Caligula életét például jobbára azok a dinasztiák hagyták örökül, akik elődeik hatalmát birtokolták, emiatt azonban érdekük fűződött ahhoz, hogy rossz színben tartsák fenn őket az utókor számára. A Spektrum izgalmasnak ígérkező történetei közt találunk majd példát az ellenkezőjére is: a mongol történelemben Dzsingisz kánt utódai kizárólag jó oldaláról mutatták be, elfeledve esetleges hibáit.

Forrás: Spektrum

A sorozat választ ad olyan érdekes kérdésekre, hogy támaszkodhatunk-e az elfogultság miatt ezekre a históriákra, vagy valóban voltak-e a híres uralkodóknak aljas tetteik. A szakértők a pszichiátriától a ballisztikáig minden tudományterületet alkalmaznak, hogy újraértékelhessék és megismertessék az ókor uralkodóit. A könyörtelen antik hősök epizódjaiban történelemtudósok viszik vissza nézőt a múltba, hogy a felderített igazság alapján összeálljanak a hírhedt, olykor sorsdöntő történelmi események.