Sérti a reklámtörvényt Tolvai Reni klipje

Tolvai Reni
Vágólapra másolva!
Az egykori megasztáros új klipjének szereplői közt jó néhány testépítő is megfordul, a videoanyagban pedig anélkül jelenik meg a sportolók által használt táplálékkiegészítők legnagyobb gyártójának neve, hogy arra felhívnák a nézők figyelmét.
Vágólapra másolva!

A reklámtörvény értelmében a hallgatókat és nézőket minden esetben tájékoztatni kell a termékmegjelenítésről, a műsorszám elején és végén egyaránt. A figyelmeztetés elmaradása jogsértés, mely büntetést von maga után. Tolvai Reni videoklipje (a cikk alján) közel két hete került fel a legnagyobb videómegosztó portálra, a termékmegjelenítésre figyelmeztető felirat azonban elmaradt. Ha a médiahatóság már archiválta az anyagot, mindegy, hogy törlik-e vagy sem, a portál azonnali hatállyal letilthatja és be is perelheti a gyártót.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu


Bara Csaba menedzser szerint bármilyen termék megjelenhet egy zenei klipen belül anélkül, hogy ezt külön feltüntetnénk, a neten ez nem számít reklámnak. A jogszabály azonban nem tesz különbséget a tévében és az interneten sugárzott tartalmak között. Szerettük volna megkérdezni az esetről az énekesnőt is, de egyelőre nem értük el.