Tóth Vera nem bújik latexcuccba vagy tangába

Tóth Vera
Vágólapra másolva!
Mikor tavaly felkérték Tóth Verát, hogy szerepeljen a műsorban, kis vacillálás után nemmel válaszolt, mert úgy érezte, a jelmezes éneklés nem az ő műfaja. Idén azonban igent mondott, és ott lesz a Sztárban sztár színpadán. Az Origónak elmesélte, hogy a legkellemetlenebb részen már túl van, most már csak a jó hangulatra és a szórakozásra kell koncentrálni.
Vágólapra másolva!

A Megasztár-ban vált ismertté 2004-ben, azóta azonban ritkán láthatták a nézők a képernyőn. "Akkoriban máshogy néztek ki a kereskedelmi csatornák, sokat változtak az elmúlt tíz évben a tehetségkutató és éneklős műsorok, már nem tudtam velük azonosulni. A tavalyi felkérésre ezért mondtam nemet, de időközben az első szériából láttam részeket és nagyon tetszett, a zenész barátaim is színvonalasnak találták, úgyhogy a második felkérésnek örültem és elfogadtam. Ez a műsor sokkal több a szokásos énekes műsoroknál, muzsikus körökben is pozitív a megítélése, minőségi produkcióról van szó" - mesélte.

Pásztor Annát ő segítette át a holtponton

"Még jobbá teszi az egészet, hogy a legjobb barátnőm, Pásztor Anna is felkérést kapott a műsorba, így ez közös buli lesz számunkra. Régi barátság a miénk, jó ideje kitartunk egymás mellett, és én külön örülök neki, hogy befutott és megkedvelték az emberek. Mikor 2008-ban azon tűnődött, mi lesz a jövőben, unszoltam, hogy tartson ki, mert éreztem, hogy zenekarával nagy jövő előtt állnak, felkapják és imádják majd őket. Boldog voltam, amikor végül befutottak. Még ízesebbé teszi számomra a következő időszakot, hogy mindketten a részesei leszünk ennek a műsornak" - tette hozzá.

"Nem könnyű feladat egy másik ember bőrébe bújni, és számomra ennek mélyebb üzenetei is vannak. Fontos lesz az átalakulás amiatt, hogy megtanuljak legyőzni dolgokat magamban, egy lelki utazásként tekintek rá. Szívesen lennék Aretha Franklin egy produkció erejéig, ő az egyik kedvenc énekesnőm, de többféle szerepben kipróbálnám magam. Azokat a személyeket könnyebb megformálni, akiknek vannak jellegzetes, ikonikus mozdulataik, Michael Jackson például ilyen. Aztán vannak olyanok, akik mesterkéltebbek, így könnyebb megragadni a mozdulataikat, mint Britney Spears, vagy Beyoncé, nekik felismerhetőek a lépéseik. Phil Collinst alakítani, azt gondolom, nehezebb, mert ő természetesen viselkedik. Tisztában vagyok a lehetőségeimmel, nem vennék fel latexruhát vagy egy szál kisbugyit a színpadon. Megnyíló korszakomban vagyok, várom, hogy minél több szerepben kipróbáljam magam” -részletezte.

A gipsszel meggyűlt a baja

Mint elmondta, a műsor legkellemetlenebb részén már túl van, most már csak pozitív dolgokat kaphat: "Filmes profik öntötték ki gipszből a fejformánkat, amik majd a maszkok alapját adják. Vállig be voltam takarva gipsszel, csak két kis lyuk volt az orromnál, hogy kapjak levegőt, míg el voltam zárva a külvilágtól. Aki nem bírja a bezártságot, annak semmiképp sem ajánlom, elég ijesztő élmény volt."

Tóth Vera

Nincsenek félelmei, inkább jó buliként tekint a műsorra és nem versenyként, bár a táncolást szívesen kihagyná a showból. "Majd két perccel az adás előtt biztos izgulni fogok egy kicsit, de tisztában vagyok vele, hogy ez egy játék. Eljátszunk valakit, akik nem vagyunk, és nem parodizáljuk, hanem utánozzuk. Ez nem egy újabb Megasztár, nem a hangomról kapok visszajelzést, hanem a játékomról. A tánctól tartok kicsit, mert az a típus vagyok, aki akkor lép le egy buliból, ha felkérik táncolni. A zsűritől kapott kritikák fontosak számomra, mert mint minden kritikából, ebből is építkezni fogok, de tudom, hogy ez most nem nekem, nem a hangomnak szól, nem Tóth Verát, hanem az általa megformált karaktert bírálják vagy dicsérik majd."