Bárdos Andrásnak már nem snassz celebekkel hálni

Bárdos András
Vágólapra másolva!
Kritizálta a valóságshow-kból kikerült celebeket futtató bulvárt, majd részt vesz egy celebes realityben. Állítja, hogy nem a pénzért, hanem a nagy kalandért, és csak kicsit tart attól, hogy sérül tévés újságírói hitelessége. Csak egyszer sátrazott, akkor is 16 éves volt.
Vágólapra másolva!

A tévék jórészt vigyáznak arra, hogy a hírműsorokban lévő képernyőseiket ne szerepeltessék vidám show-ban, realityben, mert sérülhet a hitelességük vagy komoly újságírói imázsuk. Mit gondolsz erről? A tiéd nem sérül azzal, hogy celebes dzsungelkalandra mész?

Nem feltétlenül igaz a fenti megállapítás, van átjárás a kategóriák közt, és vannak más hírműsorvezetők, akik show-műsorokban mutatták meg magukat. De nem ez a lényeg. A kérdés ugyanakkor jogos. Érdekes szituáció az enyém, ugyanis egy hosszú beszélgetésben megemlítettem, hogy a bulvár is tehet arról, hogy nincsenek valódi sztárok itthon. Kolosi Péter erre meghívott, hogy szerepeljek az Afrikában forgatandó valóságshow-jukban. A téma egy idő után elkezdett izgatni, mert ugyan harminc éve vagyok tévés, de ez a világ, a valóságshow-k ismeretlenek számomra. Aztán lehet, hogy baromság volt igent mondani, de lehet, hogy nem. A lényeg, hogy kedvem volt hozzá, izgat, érdekel, óriási szórakozás lesz.

Bárdos András a Szombat esti lázban Forrás: RTL

Ezzel nem pozicionálod át magad? VV Aurelióval egy realityben leszel.

Na, most soroljam, ki mindenkivel voltam már életemben egy műsorban? De persze, hogy izgat, hogy ki mit gondol rólam. De mivel az életemben szinte mindig erre kellett figyelni, most úgy látom, hogy nem lehet mindig ezen rágódni. Semmi bajom Aurelióval. Másban vagyunk jók.

Kikkel utazol?

Nem tudom pontosan, hogy ki utazik. Hallottam neveket, nem mondhatom el, de nem is tudom, hogy a pletykákból mi igaz, mi nem. Én viszont szívesen találkoznék olyanokkal, akikkel eddig soha. Minél extrémebb, annál szórakoztatóbb.

Azért utazol elsősorban, hogy könyvet írj? Mert egy nagyon nézett reality mellé tett leleplező könyv biztos jól fogyna. Már ha megengedi az RTL Klub, hogy mindent úgy írj le, ahogy történt.

Nem kifejezetten egy könyv miatt utazom, ezt nem is mondtam. Sőt inkább azt gondolom, hogy nem egy könyv megírása motivál most. Még gondolkodom azon, hogy mi a megfelelő műfaj, mi a megfelelő felület arra, hogy megírjam, amit szeretnék. Az biztos, hogy megengedik, hogy mindent leírjak, ugyanis ez volt az első kikötésem, ez volt az első, amit tisztáztunk. Arról pedig nem vagyok meggyőződve, hogy automatikusan jól fogyna egy Celeb vagyok-ra épülő könyv, csak azért, mert sokan nézik a tévében. Pedig könnyű hinni, hogy az értelmiség nem nézi ezeket a realityket, de óriási meglepetések érik néha az embert, ha alaposabb nézettségi kimutatásokat böngész.

Melyik okozott nagyobb dilemmát: táncolni a Szombat esti lázban, vagy dzsungeltúrára menni egy hamisítatlan valóságshow-ba?

Az előbbi nem okozott dilemmát. Örültem, hogy megkerestek. Krisztinának voltak ugyan aggodalmai, meg tudtam őt győzni akkor.

És most?

Őt nem nagyon sikerült most meggyőzni, de nagyjából ugyanazt gondoltuk erről a dologról, ugyanattól tartunk. Annyiban maradtunk végül, hogy ha van kedvem, csináljam azt. Nagyon valószínű, hogy az unokámnak is mesélni fogom majd ezt a kalandot. Jártam már Dél-Afrikában, de nem így, nem ennyire extrém helyzetben. Lehet, hogy ára lesz, de ezt vállalom.

Az, hogy ára lesz, mit jelent nálad?

Nem tudom. Minden erőmmel azon leszek ezután is, hogy igazat mondjak a tévében. Sajnos, abban az erős bizalmi válságban, amiben az életünk telik most itthon, nehéz erről beszélni. Hiszen nem hiszik el. De én nem emlékszem, hogy valaha tudatosan hazudtam volna tévéműsorban. Előfordult, hogy amit mondtam, nem bizonyult igaznak később. De ez felkészületlenség volt vagy balszerencse. Nem gazemberség.

Bárdos a Szombat esti lázban Molnár Andreával ropta (a képen), miközben felesége, Máté Krisztina Orosz Józseffel Forrás: RTL

A pénz miatt vállalod? Nagy összeget ígért az RTL Klub?

Őszinte sajnálatomra itthon nem beszélnek az emberek a pénzügyeikről - és nem én leszek az a bátor, aki megnyitja ezt a sort. Nincsenek anyagi problémáink, van lakásunk, egy-egy autónk, a gyerekeink rendes iskolákba járnak. Ugyanakkor most, itthon nincs az a tévé, amely olyan hatalmas összeget tudna fizetni, amelyért megérné kockáztatni a karrieremet. Nem mondhatnám, hogy a pénznek szerepe volt a döntésben. Viszont azt is tudom, hogy az olvasó olyan, hogy ha elhangzik, hogy „nem a pénzről szól", akkor azt mondja magában, hogy „aha, persze hogy a pénzről van szó!"

Az első két évadban volt pár keményebb feladat Forrás: RTL

Mennyire vagy természetjáró ember? Mikor sátraztál legutóbb?

16 évesen kempingeztem, mindössze egyszer életemben.

Az első két évadban sátor sem volt, a szabad ég alatt aludtak a szereplők, esőben, szúnyogok közt.

Sok dolgot a megállapodás után tudtam meg, többek közt ezt is. De ezért csak magamat okolhatom. Mindent elém tettek.

Ha egy ilyen műsorban végignézel egy bikinis szereplőn, az másnap már egy cikk. Felkészültél erre?

Valamennyire igen, és a Szombat esti láz ebből a szempontból jó iskola volt. Már abból újságcikk lett egyszer, hogyan ülünk a kanapén Molnár Andival egy interjú közben. Annyi baromságot olvastunk már magunkról, hogy idővel kérgesedik az ember szíve, lelke. Azért néha tudok derülni is ezeken a dolgokon.

És a Hír24-gyel mi lesz? Visszatérsz majd komoly hírműsorba?

A csatornától engedélyt kértem, megkaptam. Dolgozom az indulásig, és a visszatérés után is. De persze értem a kérdést, látom a veszélyeket. Nem tartok tőlük, de számolok velük.

Bogárevés, megalázó feladatok

A Celeb vagyok, ments ki innen! nemcsak egy egyszerű napi reality, mint az Édes élet, ahol a médiaszemélyiségek saját közegükben mozognak, hanem igazi hardcore bulvár valóságshow, ahol iszapos gödörben kell feladatokat teljesíteni félpucéran, alkalmanként kígyót vagy bogarat kell enni, ha valaki akar szappant vagy kétnapos éhezés után egy fél tábla csokit. Olyan bulvárhősök szerepeltek benne, mint Fekete Pákó, Győzike vagy Benkő Dániel – utóbbi azzal okozott döbbenetet, hogy anyaszült meztelenül járkált fel-alá a dzsungelben és a táborban.