25 éves a világ legismertebb sorozata

Baywatch
Vágólapra másolva!
A Csendes-óceánnál, a kaliforniai Santa Monicán forgatták a Baywatch-t, amely - a Guinness Rekordok könyve szerint - a világ legnézettebb sorozatává vált, összesen 1,1 milliárdan követték figyelemmel annak idején.
Vágólapra másolva!

Az első évad keserves, alacsony nézettsége után még kaszát is kapott, de feltámadt, és 1,1 milliárd ember látta. Épp ma 25 éves a Baywatch, amely valójában David Hasselhoff második nagy dobása volt a tévében - az első persze a Knight Rider.

1989-ben startolt, de 103 heti sorozat között a 73. helyen tengődött, úgyhogy az első évad után az NBC nem látott benne többet, és leállíttatta. Mitch Buchannon karakterének megformálója azonban hitt benne, executive producer lett mellette, 1991-ben visszatért, és szédületes sikert ért el, még spinoff is született mellé: ez volt a Baywatch Nights. Egyes források szerint a folytatásokkal együtt 144, mások szerint 148 országba jutott el, egy időben a világ legnézettebb szériája volt.

Baywatch

A sorozatról hosszabban itt írtunk, itt pedig régi fotókon ellenőrizheti, ki hogy nézett ki 15-25 évvel ezelőtt. A nőkről itt olvashat hosszabban.

Az Origo a helyszínen járt, a képeinket itt nézheti meg.

Hasselhoff sötét oldaláról itt olvashat.