A csajok ügyesebben lovagolták meg a Jóbarátok népszerűségét

sztárok,Hálaadás Jóbarátok-módra - a legviccesebb jelenetek
Vágólapra másolva!
Éppen húsz éve, 1994. szeptember 22-én indult a Jóbarátok, amelynek hat főszereplője az utolsó évadra már elképesztő gázsit, epizódonként egymillió dollárt kapott. A sorozattal jött népszerűséget azonban nem tudták mindannyian egyenlő mértékben meglovagolni, legalábbis ami a későbbi filmes, tévés szerepléseiket illeti – a legsikertelenebbtől a legsikeresebbig rangsoroltuk őket, lehet vitatkozni.
Vágólapra másolva!

6. Matt LeBlanc (Joey)

A Jóbarátok után vele indult el a sorozat spin-offja, a Joey, amelyben a címben szereplő karakter Los Angelesbe költözött, hogy ott indítsa be filmes karrierjét – öt barátja nélkül azonban már nem ütött annyira, az eredeti széria rajongói sem szerették meg. LeBlanc feltűnt aztán Lisa Kudrow sorozatában, a Web-terápiá-ban, 2011-ben pedig újabb saját szériája indult, Episodes (itthon Sikersorozat) címmel. A színész ebben kvázi önmagát játssza (erről itt írtunk bővebben), a nézettség azonban nem emelkedett az egekig, az eddig legnézettebb epizód sem érte el az egymillió nézőt.

Forrás: AFP/Paul Marotta

5. Matthew Perry (Chandler)

Mathew Perrynek szinte minden évre jut valami bukás, de legalább becsülettel próbálkozik. Egy évad után elkaszálták mindkét sorozatát, amelynek nemcsak főszereplője volt, de a készítésükben is részt vett: a Mr. Sunshine 2011-ben, a Go On pedig a következő évben járta meg az amerikai televíziót. Más szériákba már hatékonyabban segít be, A színfalak mögött és A férjem védelmében színészgárdájában is feltűnt, jövőre pedig újabb saját sorozattal próbálkozik, a Furcsa pár legújabb tévés feldolgozását készíti. Sokszínűségét itt méltattuk.

Forrás: AFP/Kevin Winter

4. David Schwimmer (Ross)

Schwimmerről nem nagyon lehetett hallani mostanában. Azonkívül, hogy a Madagaszkár-filmekben eredetileg ő kölcsönzi a zsiráf hangját, filmekben, sorozatokban csak elvétve jelenik meg – de legalább nem rombolta le ázsióját pocsék vagy nézetlen produkciókkal. Közben rendezőként is kipróbálta magát, a Jóbarátok és a Joey után a Little Britain USA-be is rendezett pár epizódot, miközben két játékfilmet is készített Fuss, dagi, fuss!, illetve Trust címmel.

Forrás: AFP/Michael Buckner

3. Lisa Kudrow (Phoebe)

A Jóbarátok után számos filmben is szerepelt (P. S. I Love You, Kutyaszálló, Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős, High School Rock stb.), 2005-ben pedig elkészítette A visszatérés című sorozatot, amelyet kilencéves szünet után épp idén élesztett újra az HBO, a következő etapja novemberben indul. Közben Web-terápia című szériája is megy, amelyet szintén jegyez készítőként is – ebből öt évad ment le websorozat formájában, majd a Showtime átvitte a tévére is, ahol októberben rajtol a negyedik szezon.

Forrás: AFP/Getty/Michael Kovac

2. Courteney Cox (Monica)

Szintén szívesen foglalkoztatott színésznő, Született szinglik című sorozata 2015-ben jön az utolsó, hatodik évaddal. Bár az ötödik szezon végére a nézettség alig másfél millióra csökkent, a 2009-es első epizódra még 11,3 millióan voltak kíváncsiak – igaz, az még az ABC-n ment, mára viszont a sorozat átkerült a jóval kisebb TBS-re. Cox előtte megcsinálta a Dirt – A hetilap című sorozatot (amelyben Jennifer Anistonnal is váltott egy csókot), vendégszerepelt a Dokik-ban, és játszott a Sikoly 4-ben is.

Forrás: AFP

1. Jennifer Aniston (Rachel)

A hat főszereplő karrierje közül kétségkívül Jennifer Anistoné ívelt a legmagasabbra, pedig a Jóbarátok vége neki magánéleti válságot is hozott, akkoriban költöztek szét Brad Pitt-tel. A vígjátéksorozat utáni első filmjeiről, a Kisiklottak-ról és az Azt beszélik-ről a kritikusok is jó véleménnyel voltak, a Jóbarátnők című kis költségvetésű filmje pedig a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be. Számos nagy sikerű romantikus filmben és vígjátékban (vagy a kettő ötvözetében) szerepelt, mint a Szakíts, ha bírsz!, a Nem kellesz eléggé, a Kellékfeleség, a Förtelmes főnökök vagy a Családi üzelmek.

Forrás: AFP/Jason Merritt