Már csak ketten harcolnak a tízmilliós fődíjért

A konyhafőnök
Vágólapra másolva!
AZ RTL Klub főzőshowja utolsó állomásához ért, az október 3-ai adásban már csak ketten harcolnak A konyhafőnök címért és a tízmillió forintért. 
Vágólapra másolva!

Október 2-án még hárman álltak a főzőpultok mögött, és a műsor törtében először nem a zsűri, hanem két meghívott szakember, Zsidai Zoltán Roy étteremtulajdonos és Pataky Péter séf alkottak véleményt a fogásokról, ezúttal terített asztal mellett. A versenyzők saját maguk döntötték el, hogy milyen ételt készítenek, a piactérről szabadon válogathattak.

Marci a fish and chipset gondolta újra, tejszínes spenóttal töltve, Kálmán olasz melónak nevezte el fogását, amiben bacon, olajbogyó, parmezán, és sertésszűz kapott helyet, Rozina pedig tőkehalat készített ajo blancóval és szőlővel. Érdekesebbé tették a kóstolást azzal, hogy a vendégek nem tudták, melyik ételt ki készítette. Nagy feszültség nehezedett a versenyzőkre, leginkább Rozinán látszott, hogy izgul, mégis ő teljesítette legjobban az első feladatot.

A konyhafőnök három legjobbja, Marci, Kálmán és Rozina Forrás: Hajnal András

A második körben a játékosoknak egy háromfogásos menüt kellett bemutatniuk, ehhez pedig Bernáth József nyújtott segítséget. Korábbi adásokban volt már rá példa, hogy utánozni kellett, most azonban csak a szóbeli instrukciókat követték a játékosok. A konyhafőnök séfje erős iramot diktált, Rozina és Marci lemaradva követték az utasításokat. A zsűri egybehangzó véleménye alapján Kálmán került be a végső küzdelembe, vetélytársa pedig az első feladatot legjobban teljesítő Rozina lesz.

Október 3-án este ők harcolnak a tízmillió forintos fődíjért, ehhez pedig segítséget is kapnak, két-két a középdöntőben távozó játékos személyében. Rozinának Péter és András, Kálmánnak Tamás és Attila fognak segíteni, így főzőtudományuk mellett ezúttal vezetői képességüket is megmutathatják.