Erdőtűz miatt elmaradhat a Celeb vagyok, ments ki innen

Celeb vagyok, ments ki innen
Vágólapra másolva!
Órák óta oltják a tüzet helikopterekkel a dél-afrikai tábor mellett.
Vágólapra másolva!

Ma reggelre erdőtűz alakult ki a Celeb vagyok, ments ki innen! játékosainak táborhelye közelében. Órák óta oltják a tüzet a dél-afrikai hatóságok, és a jelenlegi információk alapján biztosan kijelenthető, hogy mindenki biztonságban van, senki sincs életveszélyben. Egyetlen nyitott kérdés maradt, hogy az erdőtűz miatt sikerül-e a Dél-Afrikában lévő kollégáinknak összerakni az esti adást - áll az RTL Klub közleményében.

Celeb vagyok, ments ki innen Forrás: RTL

„A reggeli órákban észleltük, hogy a tábor tágabb vonzáskörzetében erdőtűz alakult ki. Ez errefelé igen gyakori, így a helyiek teljesen felkészültek az ilyen helyzetekre. Rendkívül higgadtan és szervezetten kezdték meg a tűz oltását, amely jelenleg is zajlik. Két helikopter és több önkéntes is dolgozik a tűz gócpontjánál. Maga a tábor és a celebek nincsenek veszélyben, azonban folyamatosan figyelemmel kísérjük a széljárást, amely eddig szerencsére kedvezően alakul. Így, reméljük, nem lesz szükség további intézkedésekre, kitelepítésre. Bár a bátorságpróba forgatása a kialakult helyzet miatt csúszott pár órát, mindent megteszünk azért, hogy ez az esti adást ne befolyásolja" - számolt be a helyszínről Herman Péter, a műsor kreatív producere.

Korábban mással volt gond

A műsor 2008-as forgatásakor nem a tűzzel, hanem a hatósággal volt baj. A csoportot egy ellenőrzés során, egy magántulajdonban lévő ingatlanon, Salto Encantado településen fedezték fel, Posadastól 126 kilométerre. "Az ellenőrzést azért kezdték, mert bejelentés érkezett a tartomány munkaügyi hatóságaihoz. Az ellenőrök kiderítették, hogy a turistaként, különböző útvonalakon belépő csoport munkát végez egy magyar televízió számára. A munkában színészek és médiaszereplők vettek részt egy Buenos Aires-i producer közreműködésével" - írta akkor az MTI az EFE közlése alapján. Egyértelmű lett hamar, hogy az RTL-es csapatról volt szó akkor.

Számos dél-amerikai internetes oldal mellett a Clarin.com, a legnagyobb argentin napilap honlapja is írt az esetről, megjegyezvén, hogy a számukra ismerős Expedición Robinson című műsorhoz hasonlóról lehet szó. A spanyol El País is foglalkozott az üggyel, kiemelvén, hogy mindenki turistaként ment az országba, holott dolgoztak. A lap szintén a fejenként fizetendő 1500 és 15 000 dollár közti összegről írt, ami száznál több tévés szakember estén igen jelentős összeg lett volna. Erről itt írtunk.

Innen megtudhatja, miért borult ki Krasznai Tünde, itt pedig megnézheti, milyen a kilátás a Mornig Show dél-afrikai stúdiójából.

Időközben bejelentkezett a stáb, az új helyzetről itt olvashat.