A rajongók ki fognak készülni – mesél a Walking Dead szűkszavú vagánya

Norman Reedus
Norman Reedus as Daryl Dixon - The Walking Dead _ Season 5, Gallery - Photo Credit: Frank Ockenfels 3/AMC
Vágólapra másolva!
Daryl legnagyobb félelme, hogy egyedül marad, miközben kezdi elfogadni, hogy a világ szörnyű, de még valamennyire élhető, az emberi kapcsolatok miatt. Norman „Daryl" Reedus és Scott M. Gimple, gyártásvezető, vezető producer, író mesélt a Walking Dead ma startoló ötödik évadjáról.
Vágólapra másolva!

Mit gondolt, amikor elolvasta a premierepizód forgatókönyvét?

N.R.: Elolvastam az első forgatókönyvet – őrület. Elolvastam a második forgatókönyvet – őrület. Olyasfajta olvasmány, amit pár oldalanként le kell tenned, hogy gondolkodj rajta. A rajongók ki fognak készülni.

S.M.G.: Néha nagy ívű, néha pedig egészen bensőséges. Néha zsigeri, néha lélekkel teli. Az érzelem és az izgalom egyvelege. Próbálunk mindent megadni a közönségnek, és valódi jelentéssel töltjük meg a történteket.

N.R. Scott igazi zseni módjára rakja össze a történetet. Minden apróság jelent valamit. Ide-oda repíti az embert, és soha nem lehetsz biztos abban, hogy hol fogsz végül földet érni. Találgatsz, hogy mi lesz a végkifejlet, aztán valami teljesen más sül ki a dologból.

Norman Reedus Forrás: © AMC Film Holdings LLC./Frank Ockenfels 3/Amc

Máshogy állnak neki ennek az évadnak?

S.M.G.: A sorozat nyolc epizódonként újraértelmezi magát. Ez továbbra is igaz. Semmi nem változik annak tekintetében, hogy minden változik.

Hol kezdődik az ötödik évad?

S.M.G.: Terminusban járunk, a csapat pedig a helyiek markába került. Elég meleg helyzet. Igazi, nagyszabású rész, talán a leglátványosabb, amelyet valaha forgattunk. Rengeteg minden van mozgásban. A vasúti kocsiban minden egyes szereplőnknek jut egy saját pillanat.

Hogyan változtatta meg Darylt a Bethszel töltött idő?

N.R.: Sokat formált rajta. Beth reményt adott neki, hogy a világ nem olyan szörnyű, mint amilyennek gondolta. Még ha pillanatnyilag az is, a lány rámutatott, hogy nem kell annak lennie.

Gondolja, hogy Daryl lehet majd az utolsó túlélő?

N.R.: Talán ez a legnagyobb félelme: hogy egyedül marad. Amikor látjuk, hogy egyes szereplők mennyi mindenen keresztülmentek, és próbálnak jobb emberré válni, az igazán felemelő. Korábban mindig elnyomták. Nem csodálom, hogy kedvelik őt a nézők.

Melissa McBride és Norman Reedus Forrás: © AMC Film Holdings LLC./Frank Ockenfels 3/Amc

Mire számíthatunk a karakterek szempontjából?

S.M.G.: Minden szereplőnknek fontos történetet írtunk az ötödik évadra. Sok ilyen szál elválik egymástól, és később újra találkoznak. Sokan megtapasztalják a határaikat. Mindegyiküket próbára teszik, és kiderül, hogy kik is valójában. A rájuk leselkedő veszélyek néha érzelmi jellegűek, néha a körülményekből adódnak. De azért a humorról sem feledkezünk meg.

Változnak idővel a zombik?

S.M.G.: Az erre az évadra tervezett kóborlók, amelyeket Greg Nicotero és a csapata készített, jelzik, hogy az események már jó ideje zajlanak. Az élőholtak egyre régebb óta tartják rettegésben a túlélőket, és egyre több rajtuk a sérülés. A kóborlókon meglátszik, hogy mi mindenen mennek keresztül, de még mindig ugyanolyan veszélyesek, mint régen.

Szokták ugratni egymást a forgatáson?

N.R.: Igen, egyes különösen megrázó jeleneteknél oda szoktam hajolni Andyhez (Lincoln) és a fülébe súgom, hogy „Szeretlek!"

A Walking Dead legújabb, 5. évada egy nappal az amerikai premier után, október 13-án 21.50-kor hazánkban is elindul. Az új epizódok hétfőn esténként lesznek láthatóak, kizárólag a FOX-on. Az interjút a csatornától kaptuk.