John Cleese már a halálra készül

NORWAY-BRITAIN-THEATRE-CLEESE
British actor John Cleese performs during an afternoon dress rehearsal on October 2, 2009, for his new one man show which debuts at the Oslo Concert House later on October 2, 2009. Cleese will perform in Norwegian towns for just over a week before taking his show to the US. AFP PHOTO / SCANPIX - BJORN SIGURDSON
Vágólapra másolva!
A Monty Python egykori tagja, John Cleese azt mondja, öt-hat éve van már csak hátra, azt biztosan nem fogja filmezéssel tölteni.
Vágólapra másolva!

John Cleese éppen So Anyway... című önéletrajzát népszerűsíti, a Cheltenham irodalmi fesztiválon pedig sötét hangulatú bejelentést tett: "Csupán öt-hat évem lehet már csak hátra - nem kell aggódnom az Iszlám Állam vagy az ebola miatt, és nem is bánom. A legjobb emberek többsége már halott, rendkívül jó társaságba kerülök" - mondta az októberben a 75. életévét betöltő színész. Hozzátette, filmezéssel biztosan nem töltené a maradék időt, így a rajongók hiába várják A hal neve: Wanda és a Fészkes fenevadak folytatását.

John Cleese-nek nincs ellenére a távozás Forrás: AFP/Sigurdson, Bjorn

Cleese egykori kollégáiról, a Monty Python többi tagjáról is elmondta a véleményét, miközben pár hónapja még összeálltak egy végső előadássorozatra. Szerinte tévedés azt hinni, hogy a pythonok olyan jó viszonyban lennének, hiszen mindenkit másfelé vitt az útja: "Michael Palin útiműsorokat készít, amelyeket akkor teszek be, ha nem tudok aludni. Eric Idle nagyon jó szövegíró, inkább dalokon dolgozik. Terry Gilliam kész van, mert állandóan csak pénzt próbál szerezni az extravagáns ötleteihez. Terry Jones meg egyszerűen csak őrült - gyerekkönyveket ír, nemrég pedig Lisszabonba ment, hogy porszívókról rendezzen operát."

Az utolsó előadássorozatról készült filmet több helyütt - köztük Magyarországon is - adták moziban, erről itt tekinthet meg egy ízelítőt: