Nagy Richárd: Sokkal erősebb az idei mezőny az X-Faktorban

Nagy Richárd, X-Faktor
Nagy Richárd tudatosan készült a visszatérésre
Vágólapra másolva!
Sírva fakadt örömében, mikor megtudta, hogy Alföldi Róbert őt is magával viszi az X-Faktor élő adásába, tavaly Tóth Gabi a célegyenesből, a Mentorházból küldte haza. Nagy Richárdnak jót tett az elmúlt egy év, úgy érzi, hangilag és emberileg is készen áll a versenyre. Az RTL Klub tehetségkutatójának legjobbjai október 18-án állnak először színpadra.
Vágólapra másolva!

Tudatosan készült a visszatérésre, a tavalyi kiesése után több területen is próbált fejlődni. "Minden lehetőséget kihasználtam az elmúlt időszakban arra, hogy színpadon álljak. Rengeteg fellépésünk volt szerencsére, egyedül és együttessel is jártam az országot. De ami még ezeken felül nagyon kellett, hogy sok új embert ismertem meg az elmúlt egy évben, és sok olyan szituációba kerültem, amit korábban nem ismertem. Kiszakadtam a nyíregyházi közegből, a családi burokból és az iskolából is, és sokat tanultam az új szituációkból. Többször beszélgettem emberekkel arról, amit én csinálok a szakmában és arról is, amit ők, ez nagyon pozitív hatással volt rám. Ez az idő elsősorban belső érettséget tudott adni, mert nyilván egy év alatt nagy hangi változások nem mennek végbe. Nem lett sokkal jobb a hangom, mint tavaly, inkább tapasztaltabb lettem" - mesélte.

"Ahogy Tóth Gabi is elmondta tavaly, a személyiségbeli fejlődés az, ami nálam fontosabb volt, mint a hangi. Mikor beköltöztünk a versenyzők lakásaiba egy hónapja, akkor volt pár bulis este, és őszintén meg tudtuk beszélni, hogy mi történt tavaly és mi a jelenben" - részletezte.

Nagy Richárd tudatosan készült a visszatérésre Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

Úgy véli, bár segített neki az egyéves felkészülés, nem feltétlenül járt jobban azzal, hogy most sikerült bekerülnie az X-Faktor élő adásába. "A tavalyi mezőnyhöz képest ez az idei sokkal erősebb, ezt mindenki mondogatja, de én érzem is. Akkor is ott voltam a válogatókon, a táborban és a mentorházban, látom a különbségeket. Nagyon jó lökést adna a karrieremnek a műsor, de ahogy Alföldi Róbert is elmondta nekünk, a nulláról felkerülünk a csúcsra, és ha kiesünk, akkor vagy ott tudunk maradni vagy visszaesünk, ez rajtunk áll. Azt is javasolta, hogy hárman tartsunk össze és segítsük egymást, és ezt be is tartjuk, egymást erősítjük. Érzem, hogy annyi mindent kaptam már most, hogy ebből rossz dolog nem sülhet ki."

Ő érzékenyült el leginkább, mikor mentora közölte vele, hogy továbbjutott, percekig zokogott a kanapén ülve. "Hihetetlen nagy stressz volt bennem, annyira fáradt voltam és annyira elfáradtunk szellemileg, hogy ott az ember már nem ura a testének, és nem tud magának parancsolni. Ami benne van, az egyszerűen kijön belőle. Nálam ez történt, mert az életem egyik legfontosabb célját értem el. Mikor ennek a súlya leesett a vállamról, akkor nagyon elérzékenyültem" - emlékezett vissza a mentorház eseményeire.