Tóth Gabi: Én izgulok legjobban az első élő adás miatt

tóth gabi, x-faktor 2014
Vágólapra másolva!
Tóth Gabi azért választotta idén a csapatokat az X-Faktor mentoraként, mert egyrészt ő maga is zenekarban énekel, másrészt úgy érzi, képes energiát és pluszt adni a bandáknak, hogy bejuthassanak a legjobbak közé. Nem akarja átformálni mentoráltjait, de igyekszik minden tudását átadni nekik, és hasznos tanácsokkal ellátni őket. A mentor az Origónak elmondta, hogy a négy csapatnál már csak ő izgul jobban az október 18-i élő adás miatt, mert nagyon szeretné, hogy a tiszta lapos Rosewood is esélyt kapjon.
Vágólapra másolva!

Bár több munkát igényel a csapatokkal való munka, szívesen vállalta az idei szériában ezt a feladatot. "Sokkal melósabb a csapatokkal dolgozni, mert egyrészt többen vannak, másrészt már van egy kifinomult stíluskép a fejükben, tudják, mit akarnak. Élvezem a mentori munkát, akármennyire is fárasztóbb, mint egyéni versenyzőkkel dolgozni. Úgy érzem, hozzá tudok tenni a zenéjükhöz, és segítem a fejlődésüket abban, hogy olyat mondok nekik, amit ők abban a világban, ahonnan jöttek, nem hallottak még. Valamit mindig hozzájuk tudok adni az én stílusomból, és már most nagyon büszke vagyok, mert látom a fejlődést, szép változások vannak" - mesélte.

„Az egyik legnagyobb változás a tiszta lapos Rosewood-ból Kamilla, pedig csak két-három instrukciót adtam neki a próbák során. Én ettől annyira boldog vagyok, hogy örömömben ott ugrálok mellette, nagyon jó érzés. De ugyanígy hallgat rám a Spoon is, akiknél az is egy nagy feladatom, hogy a lelkükre vigyázzak. Sok nekik a sajtó hirtelen érdeklődése, a fotózások és interjúk, és nagyon érzékeny lelkek"- részletezte.

Mentorként már most büszke versenyzőire Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Tizenöt éve énekel zenekarban, úgy érzi, elég tapasztalata van ahhoz, hogy tudását átadja ennek a generációnak. "Akármennyire is furcsa sokaknak, én bandában működő énekesnő vagyok, és egyedüli nőként tartom össze a csapatot. Biztos vagyok abban, hogy tudok olyan energiát és stílusirányzatot adni a saját zenéjükhöz, amivel sokkal teljesebbek lehetnek. Hangilag és zeneileg is segítem őket, hogy meglegyen bennük az a plusz, ami előre visz."

Bár már egy hónapja elindult a közös munka, a beszélgetések és találkozások nem elegek ahhoz, hogy alaposan megismerje a csapatokat. "Kezdünk megnyílni a másik felé, de valahol a zenén keresztül tudjuk majd igazán megismerni egymást. Mikor több próbán vagyunk túl és lemennek az első élő fellépések, akkor lesznek szorosabbak ezek a kapcsolatok. Így is összejárunk, gyakran elmegyek hozzájuk és leülünk beszélgetni, a zene az ami összehoz minket."

A zene hozza össze a csapatokkal Forrás:Hámori Zsófia/Life.hu

"Ki merem jelenteni, hogy mind a négy évadnak ez a mostani a legerősebb mezőnye. Valószínűleg most érte be az új generáció, akiknek eljött az idejük. Nagyon szupernek tartom a Pálinka Republikot, aminek tagjai négy különböző helyről jöttek szerte a világból, és fantasztikus, hogy ezt a négy autentikus kultúrát belerakják a zenéjükbe. A Spoon olyan tisztasággal, szeretettel és profizmussal csinálja ezt a zenei stílust, ami igazán különleges. Mellette nagyon szép, jóképű srácokról van szó, nem egy átlagos fiúbanda. A Tha Shudras énekese olyan zseni, akiből száz évente egy születik, de ezt majd mindenki hallani fogja. Érzelmileg a legnagyobb pillanatot a Rosewood okozta nekem az X-Faktor-ban, ők olyan stílust képviselnek, ami a szabadságot, a szeretetet és a szerelmet árasztja" - jellemezte a csapatokat.

A tapolcai bandától láthatóan nehezen vált meg a mentorházban, de utólag úgy érzi, jó döntést hozott azzal, hogy őket nem viszi magával az RTL Klub tehetségkutatójának élő adásába. "Ott is elmondtam, hogy nem akarom őket megváltoztatni, és nekik sok mindenen kellett volna változtatni ahhoz, hogy előre haladhassanak a versenyben. Profinak tartom a zenekart, de nem akartam kitenni őket annak a kényszernek, hogy hétről hétre más stílusban mutassanak egyre jobb teljesítményt. Ez nem nekik való, és megértették. Most ezzel a négy csapattal készülök a szombatra, de leginkább úgy érzem, én izgulok a Rosewood bekerülése miatt."