A hetet az RTL Klub, a vasárnapot a TV2 nyerte

Sztárban sztár
Vágólapra másolva!
Tisztességes, de nem kiugró eredménnyel kezdett a Játék határok nélkül, a Fapadot viszont lassan csak a stábtagok nézik. Az RTL végig nyerte a hetet, vasárnap viszont felélénkült a TV2, és a Sztárban sztárral verte a Celeb vagyok aktuális adását.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosságban az RTL Klub nyerte a nézettségi versenyt az év 42. hetében, 14,1 százalékos közönségaránnyal. A TV2 15 százalékon áll, az M1 7,2 százalékra volt jó a múlt héten. A legnézettebb műsor a Sztárban sztár volt, 1 millió 551 ezer néző követte átlagban. Az X-Faktor rontott az eredményén, jóllehet, az első elő show-ra került sor szombaton. Ellene ment viszont a közmédia Játék határok nélkül című műsora, annak is az első adása, ez vehetett el nézőket a tehetségkutatótól. A vetélkedő nem az eredeti folytatása, új formátum, és biztos sokkal több nézőt hozott volna az M1-nek, ha nem szombat estére, az X-Faktor ellen teszik be. Így 618 ezer néző követte végig, ami a 14. helyre volt elég: nem rossz, de bármely hétköznap este lehetett volna 8-900 ezer is.

Harmadik helyen a Barátok közt végzett, 1 millió 179 ezer követővel, a Celeb vagyok, ments ki innen legjobb estéjén ennél 5 ezer nézővel ért el rosszabbat. A Tények legerősebb adása 1 millió 80 ezer tévézőt érdekelt, az RTL-es Híradó legjobb eredménye 956 ezer néző volt.

A második grafikonon a vasárnap este látható: a Sztárban sztár hétkor kezdett, a Celeb vagyok, ments ki innen nyolckor. Utóbbi, noha igen népszerű reality, nem tudta elkapni a sztáros-énekes show-t.

18-49

A 18-49-es korcsoportban a 17,8 százalékos RTL Klub nyert a 13,1-et elérő TV2-vel szemben. Az ötven alatti felnőtteknél a Cool 5,6 százalékot jegyzett, így vezeti a középmezőnyt a Film+ (4,7%), az M1 (4%) és a Viasat3 előtt (3,9%).

A Sztárban sztár nyert ebben a célcsoportban is, az X-Faktor előtt, bár utóbbi jobb közönségaránnyal ment (32-30). A fiatal nézőknél menő a Celeb vagyok, ments ki innen, harmadik lett a listán, megelőzte az RTL Klub szokásos, hétköznapi műsorait, a Barátok köztöt és az Éjjel-nappal Budapestet is.

Sztárban sztár: Majka boldognak tűnik Forrás: EVA/Eva

A Játék határok nélkül 14 százalékkal ment szombat este, ami önmagában ragyogó adat az öreguras közmédia többi műsorához képest, és csak ismételni tudjuk: ha nem az X-Faktor ellen teszik be, fura programming-döntéséként, akkor még ennél is jobban hozott volna.

Van még olyan műsora az MTVA-nak, amely jobb sorsot érdemelhetett volna, ez a Fapad című magyar sorozat, amelyet az M1-en betettek a Sztárban sztár ellen (úgy, hogy utóbbi már hetek óta hozza a kiváló számokat). A Fapad vasárnap 2,6 százalékot ért el teles lakosságban, 121 ezer nézővel, fiataloknál pedig 2 százalék alatt ment, a 18-49-es célcsoportból csak 32 ezren követték – és ez nem a színészek hibája.

18-59

A TV2 viszont a 18-59-es célcsoportra fókuszál: ebben is az RTL nyerte a múlt hetet, viszont ebben a korcsoportban is a Sztárban sztár uralja a listát. A top 10-ben a TV2 3 műsort visz (a sztáros-éneklős mellett a Tények és a Bumm van ott a tízben), hatot markolt az RTL Klub, tizediknek pedig befért még a keserves, nézhetetlen, de mégis magyar győzelmet hozó Eb-selejtező, ahol nagy szerencsével legyűrtük Feröer-szigetek amatőr csapatát 1-0-ra.