Mi nem modelleket öltöztetünk - megszólal a Rising Star stylistja

Rising Star
Vágólapra másolva!
A Rising Star zsűritagjainak és műsorvezetőinek ruháját hétről hétre Holdampf Linda álmodja meg, dolgozott korábban a Sztárban Sztár-ral, és saját műsort vezet a TV2-n Én is tükörbe nézek címmel. A stylist munkája nem könnyű: igyekszik megfelelni az aktuális trendeknek, figyelembe veszi a műsor szereplőinek stílusát és ízlését, saját elképzeléseit is beleveszi az újabb szett összeállításába, és az sem mindegy, hogy a képernyőn keresztül, a kamerák és fények hatására milyennek tűnik a kiválasztott ruhaanyag vagy ékszer. A TV2 tehetségkutatójának második élő adása után Ördög Nóra ruháiról fogalmaztunk meg kritikát, a műsor stylistja többek közt erre is reflektált az Origónak.
Vágólapra másolva!

A tehetségkutató stylistjának fő szempontja, hogy az öltözék megfeleljen a 2014/2015-ös trendeknek, azaz a legújabb divatot kövessék a műsor zsűritagjai és műsorvezetői, de emellett az is kiemelten fontos, hogy jól érezzék magukat, és tetsszen nekik. "Ők mind a hatan ismert emberek kialakult stílussal, és ezen nem is akarok változtatni. Előre kigondolom, hogy kinek mi állna jól, és a ruhapróbákon mindenkinek egyszerre több lehetőséget is felkínálok, amik közül közösen választjuk ki a megfelelőt. Nem elég, hogy tetszik a ruha és jól áll valakin, sokszor a kamerás ruhapróbán derül ki, hogy bár a fülkében még jól nézett ki, a színpadi fényekre nem jól reagál. Például Ördög Nóri ruháján kellett már emiatt változtatni, nem minden anyag szép a képernyőn keresztül, és a túlságosan csillogó ékszereket is kerülni kell, mert visszaverődik a fénye az arcra, ami nem szép" - mesélte az Origónak.

A kamerás ruhapróbán is át kell menni a szettnek Forrás: EVA/Eva

A választás csapatmunka, nem pedig erőszak, így a zsűritagok és műsorvezetők beleszólhatnak abba, hogy mit viseljenek az adásban. De nem elég egyesével megtalálni a legjobb darabokat, összhangban is kell lenniük egymással. "Fontos, hogy ha a nézők meglátják együtt a négy zsűritagot, vagy egymás mellett Majoros Pétert és Ördög Nórát, akkor a kép szép látványt nyújtson, kedves legyen a szemnek. Nem lehet megtenni, hogy egyikük nagyestélyiben van, míg a másik pamuttrikóban. Emiatt sosem egy ruhával készülök a próbára, és mindig úgy rakom össze a szettet, hogy az kombinálható legyen. Tisztában kell lennie azzal, hogy amikor egy tévés produkcióban dolgozik egy stylist, akkor nem modelleket öltöztet, hanem csapatmunkát végez azokkal, akiknek a ruhákat javasolja."

A zsűritagok ruháinak egymáshoz is passzolniuk kell Forrás: EVA/Eva

Ördög Nóra a Rising Star mindkét élő adásában elegáns ruhát viselt, és bár nem nyerte el mindenki tetszését, meglehetősen hosszú választási folyamat előzte meg a végső döntést. "Az első show alkalmával egy fekete RED Valentino ruhát kapott, aminek a nyakát hattyú díszítette. A Halottak napja jegyében telt az a hétvége, így megadtuk a tisztelet az emlékezőknek és az ünnepnek. Természetesen ekkor nem jött szóba dekoltázs vagy erőteljes színek, egyszínű feketét viselt. Nóri most tért vissza szülés után a képernyőre, de ez egyáltalán nem látszik rajta, bombasztikus formában van, ezt pedig a ruhákkal is igyekszünk kiemelni. Több opció közül választottuk ezt, mint ahogy a következő adásban látott bordó-fekete mintás ruhát. Itt az ékszer is hangsúlyt kapott, hiszen a váll- és nyakrész nyitott maradt. Bordó színű kövekből álló nyakláncot választottam a ruhához, amihez a sminkes megfelelő színű rúzst kevert ki"- részletezte.

A fekete ruhának csak a gallérja volt díszes Forrás: TV2

A ruhákhoz tökéletesen illik a smink, és a frizurát is a kiválasztott darab ihleti. A második élő adásban például a műsorvezető haja követte a ruhaformát, felül egyenes, alul bővebb fazont kapott. A Rising Star színpadára úgy mennek fel a szereplők, hogy külsejüket profi csapat tervezi meg, akár hetekkel előre.

"Fixen mindig csak a következő élő adás ruhái vannak meg, de már el tudnám mondani, hogy mit tervezek két héttel későbbre. Nagy vonalakban megvan minden, például, hogy KERO-nak és Feke Pálnak milyen zakót és nadrágot fogok javasolni, inget vagy pólót ráérünk kiválasztani később is. Mező Misi és a többiek is együttműködőek, pedig először kicsit tartottam a feladattól, hisz kemény személyiségek mindannyian, de kezdetektől jól tudunk együtt dolgozni. Annát pedig nem kell bemutatni, nála jöhetnek a vagányabb, bevállalósabb darabok is."

Pásztor Anna bevállalja a vagányabb darabokat is Forrás: Ruff István/ TV2

Kritikát kapott Ördög Nóra és Majka cipője, hisz a köztük levő magasságkülönbség a műsorvezető tűsarkúja miatt még inkább felerősödik. "Úgy gondolom, a ruhaválasztást lehet kritizálni, szívesen is fogadom a véleményeket, viszont a magasság olyan dolog, amiről az ember nem tehet. Nóri a legszebb női műsorvezető a magyar tévében, a nőiséget pedig a magas sarok kiemeli, nem fogunk csak azért lapos cipőt választani, mert alacsonyabb a műsorvezető partnere. Sehol nem előírás, hogy a férfinak kell magasabbnak lennie, egyébként sem szép dolog olyannal viccelődni, amiről az ember nem tehet."

Ördög Nóra eddig csak magassarkúban szerepelt, de ez változhat Forrás: TV2 sajtószoba

"A Rising Star szempontjából az a fontos, hogy jól működjenek együtt, stylist szempontból pedig az, hogy külsőségekben is meglegyen köztük az összhang, és jól érezzék magukat a kiválasztott ruhadarabban. Arra persze odafigyelünk, hogy extra magas sarkú cipőt ne kapjon, az nem is lenne kényelmes, és az is biztos, hogy előkerül majd a műsor során lapos talpú cipő is, ha az passzol leginkább az összeállításhoz" - tette hozzá.