Öregek a kamaszok a tévében

Monroe meredith Portrait DAWSON'S CREEK, 1998-present, Meredith Monroe, first season
DAWSON'S CREEK, 1998-present, Meredith Monroe, first season
Vágólapra másolva!
Az amerikai sorozatokban gyakran előfordul, hogy a tinédzserek megformálását tapasztaltabb színészekre bízzák: a Dawson és a haverok-ban az egyik elsős gimnazistát egy 29 éves színésznő játszotta, a Smallville főszereplője éppen egy tízessel volt idősebb a karakterénél, de akadnak más példák is.
Vágólapra másolva!

Gabrielle Carteris (Andrea – Beverly Hills 90210)

16 évest játszott, 29 volt Forrás: FOX

A karakter életkora: 16 év

A színésznő életkora: 29 év

Korkülönbség: 13 év

Hol láthattuk még: A Beverly Hills 90210 után csak a My Alibi című sorozatban kapott komolyabb szerepet, viszont rengeteg szériában vendégszerepelt, köztük olyanokban, mint a JAG – Becsületbeli ügyek, a Kés/Alatt, a Gyilkos elmék vagy Az esemény.

Cory Monteith (Finn – Glee)

16 évest játszott, 27 volt Forrás: FOX

A karakter életkora: 16 év

A színész életkora: 27 év

Korkülönbség: 11 év

Hol láthattuk még: 2004-ben a Csillagkapu: Atlantisz egyik epizódjában kezdte a pályáját, első komolyabb tévés szerepét a Kyle, a rejtélyes idegen-ben kapta. A Glee után még két filmet készített, az All The Wrong Reasons-t és a McCanick-et.

Meredith Monroe (Andie – Dawson és a haverok)

14 évest játszott, 29 volt Forrás: WB

A karakter életkora: 14 év

A színésznő életkora: 29 év

Korkülönbség: 15 év

Hol láthattuk még: A Gyilkos elmék-ben ő játszotta Haleyt, az egyik ügynök, Hotch feleségét. Számos krimisorozatban vendégszerepelt, olyan szériák egy-egy epizódjában láthattuk, mint a Dr. Csont, A mentalista, a Hawaii Five-0, a Helyszínelők és az NCIS több kiadása.

Tom Welling (Clark – Smallville)

14 évest játszott, 24 volt Forrás: WB

A karakter életkora: 14 év

A színész életkora: 24 év

Korkülönbség: 10 év

Hol láthattuk még: A Smallville után a Félelmetes nap és az Újoncok napja című mozikban szerepelt, jelenleg a The Choice című filmet forgatja. Az ifjú Superman megformálása előtt az Amynek ítélve hat részében láthattuk, egy epizód erejéig pedig feltűnt a Rémvadászok-ban is.

Keiko Agena (Lane – Szívek szállodája)

16 évest játszott, 27 volt Forrás: CW

A karakter életkora: 16 év

A színésznő életkora: 27 év

Korkülönbség: 11 év

Hol láthattuk még: A Szívek szállodája mellett a Kim Possible – Kis tini hős egyik karakterének kölcsönözte a hangját, majd több kórházas sorozatban (Doktor Addison, Vészhelyzet, Doktor House), illetve a Shameless – Szégyentelenek-ben is feltűnt.

Ben McKenzie (Ryan – A narancsvidék)

15 évest játszott, 25 volt Forrás: FOX

A karakter életkora: 15 év

A színész életkora: 25 év

Korkülönbség: 10 év

Hol láthattuk még: Jelenleg a Gotham főszerepét játssza, de ő volt az egyik központi karakter a Terepen című sorozatban is. Amíg a Gotham-ben a Batman-ből ismert James Gordon nyomozót játssza, addig a Batman: A kezdetek kezdete című rajzfilmben a szuperhősnek kölcsönözte a hangját.

John Hensley (Matt – Kés/Alatt)

16 évest játszott, 26 volt Forrás: FX

A karakter életkora: 16 év

A színész életkora: 26 év

Korkülönbség: 10 év

Hol láthattuk még: A Kés/Alatt előtt a Madigan Men-ben és a Boszorkánykard-ban vállalt komolyabb tévés munkát, az utóbbi években a Longmire-ben, a Kemény motorosok-ban és A mentalistá-ban kapott egy-egy vendégszerepet.