Nyomtalanul eltűnt pár ember a tévéből

"108 Stitches" Screening Party GettyImageRank2 VERTICAL Party USA California City Of Los Angeles Arts Culture and Entertainment Attending Harmony Gold Theatre Celebrities Erin Cahill Screening HELD AT 108 Stitches
LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 10: Actress Erin Cahill attends the "108 Stitches" Screening Party Screening Party held at Harmony Gold Theatre on September 10, 2014 in Los Angeles, California. Jesse Grant/Getty Images for Freestyle Digital Media/AFP
Vágólapra másolva!
Ted Mosby húga, Phoebe öccse, a Bundy család nevelt gyereke vagy T. J. Hooker társa: csupa olyan sorozatkarakter, aki minden magyarázat nélkül eltűnt, és a többiek a későbbiekben sem nagyon beszéltek róla. Az említetteken kívül is akad pár hasonló szereplő, sőt a jelenségnek külön neve is van, Chuck Cunningham-szindróma.
Vágólapra másolva!

Chuck Cunningham (Gavan O'Herlihy / Randolph Roberts) – Happy Days

A szindrómának nevet adó Chuck Cunningham a Happy Days című vígjátéksorozat egyik karaktere volt, a Cunningham család három gyermeke közül a legidősebb. Az 1974-es pilotban még fontos szerepe volt, de a második évad elejére már kiírták a sorozatból. A történet szerint csak főiskolára ment – később azonban egyszer sem látogatott haza, sőt soha többet nem is volt beszédtéma a családban. Azóta már több sorozatkarakterrel megesett hasonló.

Heather Mosby (Erin Cahill) – Így jártam anyátokkal

Ted Mosby húga az egyik epizódban New Yorkba látogatott, mert szeretett volna a városba költözni – egyedül azonban nem tudta volna vállalni a költségeket, ezért a bátyját kérte fel kezesnek a lakásszerződéshez. Ted először nemet mondott, később azonban rájött, hogy korábban felelőtlen húga mára felnőtt, ezért aláírta a szerződést. Heather tehát elvileg New Yorkba költözött, mégsem tűnt fel többet a társaságban, sőt a Mosby-anyuka esküvőjén sem találkozhattunk vele.

Erin Cahill egyetlen epizódban vitte Heather Mosby szerepét Forrás: AFP/Jesse Grant

Frank Buffay Jr. (Giovanni Ribisi) – Jóbarátok

Phoebe öccse, Frank Jr. a hozzá kapcsolódó történetszál után teljesen felszívódott, annak ellenére, hogy hármas ikreit – afféle béranyaként – Phoebe hordta ki, akinek nagyon a szívéhez nőttek a csöppségek. Indokolt lett volna tehát későbbi meglátogatásuk is, de még csak nem is beszéltek róluk soha. Ross kisfia, Ben is eltűnt az utolsó két évadra, igaz, ő legalább nagy ritkán szóba került a társaságban.

Seven (Shane Sweet) – Egy rém rendes család

Seven Peggy egyik rokona volt, akit egy látogatás alkalmával egyszerűen ott hagytak a szülei Bundyék házában. A kissrác egy ideig velük lakott, majd D'Arcyékhoz került, ők nevelték tovább – a nézők azonban ebből már nem láthattak semmit. A fiú fotója legközelebb egy tejesdobozon volt látható, ahol az Egyesült Államokban a valóban eltűntek képét teszik közzé. Az írók hivatalos indoklása az eltüntetésre az volt, hogy a hatéves gyereket nehezen tudták beilleszteni az alapvetően felnőtteknek szóló történetbe.

Vince Romano (Adrian Zmed) – T. J. Hooker

A címszereplő T. J. Hooker tapasztalatlan társa volt Romano, aki az utolsó évadban tűnt el nyom nélkül. A negyedik szezon végén Hooker Chicagóba utazott, és mire az ötödik elejére visszatért Los Angelesbe, Romano már nem volt sehol. Régi kollégája és barátja meg sem kérdezte, hogy hova tűnt – mintha sosem lett volna társa, egyedül rótta tovább az utcákat. A Romanót alakító Adrian Zmed állítólag kevesellte a gázsit, közben pedig rábízták a Dance Fever vezetését is, ezért hagyta ott a sorozatot.

Daniel Goodman három hónapos szabadsága hosszabbra nyúlt Forrás: FOX

Daniel Goodman (Jonathan Adams) – Dr. Csont

A Dr. Csont első évadjában a Jefferson Intézet vezetője még egy Daniel Goodman nevű archeológus volt, aki sűrűn felbukkant a laborban is, bele-beleszólt a megoldandó ügyekbe. A szezon végén elvileg három hónapos alkotói szabadságra ment, vissza azonban soha nem tért – és nem is hiányolta senki. Érdekes módon még abban a visszatekintő epizódban sem említették, amely a pilot történései előtt játszódott.

Stephanie Barnett (Sarah Rue) – Agymenők

A második évadban volt Leonardnak egy szerelme, Stephanie, akivel azonban túl gyorsan haladtak a dolgok, így a férfi megpróbált szakítani, a nő azonban szexszel láncolta magához. A harmadik közös epizódjuk végén Leonard elment a lánytól, de szó sem volt arról, hogy véget vetettek volna a kapcsolatuknak – a következő részben azonban Stephanie nem már jelent meg, mint ahogy a későbbiekben sem.

Kirsten Dunst számított volna a következő évadra is Forrás: AFP/Rich Polk

Charlie Chiemingo (Kirsten Dunst) – Vészhelyzet

A Vészhelyzet-ből több mellékszereplő is eltűnt szó nélkül, amin abból a szempontból nem lehet csodálkozni, hogy egy tizenöt évadot megért, számtalan karaktert felvonultató sorozatról volt szó. Így járt többek között a Kirsten Dunst által játszott Charlie is, akinek a harmadik évadban fontos szerepe volt, a negyedikben viszont már nem jelent meg – annak ellenére, hogy a színésznő akkori interjúiban folyamatosan azt hangoztatta, hogy rengeteg jelenetet írtak neki a következő szezonra is.

Katherine Wentworth (Morgan Britanny) – Dallas

Pamela és Cliff féltestvére volt, aki egy ideig zaklatta Bobbyt, majd a halálát okozta, miközben ő maga is meghalt. Bobby azonban feltámadt a következő évadban, miután kiderült, hogy a korábbi eseményeket csak Pamela álmodta. Katherine viszont már az álombeli cselekmények előtt is a történet részese volt, mégsem tért vissza rendes szereplőként.

Dr. Grace Santiago (Valerie Cruz) – Kés/Alatt

A két plasztikai sebész által felbérelt pszichológus volt, aki azt segített eldönteni, hogy pszichológiailag indokolt-e a hozzájuk forduló kliensek megműtése. A sorozat készítője, Ryan Murphy csak négy évvel később árulta el, hogy a karaktert azért tüntették el nyomtalanul, mert rájöttek, hogy teljesen értelmetlen a jelenléte. „Milyen pszichológus lenne az, aki inkább arcplasztikát javasol a betegének, ahelyett, hogy rábírná a problémával való szembenézésre?” – mondta annak idején.

Valerie Cruz és karaktere munkájára nem sokáig volt szükség Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Catherine testvére (Madeleine Falk) – Helyszínelők

A Helyszínelők-ben Catherine testvére csupán a pilotban tűnt fel, és ott is annyira jelentéktelen szerepe volt, hogy még nevet sem kapott. A későbbi epizódok során soha többet nem jelent meg, még csak meg sem említették – sőt, amikor szóba került Catherine családi háttere, a nő már egykeként szerepelt. Igaz, ez annyira talán nem meglepő, hisz a pilotok után még viszonylag gyakran szoktak változtatni a sorozatokon.

Sara Spooner (Lisa Rieffel) – Férjek gyöngye

Hasonlóképp járt a Férjek gyöngyé-ben Carrie húga, Sara is, aki azonban öt epizódban is megjelent az első évadban – a későbbi párbeszédekből viszont az derül ki, hogy mindig is Carrie volt a Spooner család egyetlen gyermeke. Egy interjúban a Dougot játszó Kevin James elárulta, hogy az íróknak nem volt ötletük arra, hogy miként fejlesszék tovább a karaktert, ezért egyszerűen ejtették azt a szálat.

A magyar tévékből is sokan eltűtntek, róluk itt olvashat.

Kiről olvasna többet? Írja meg kommentben!