A sorozatokban sokszor terhes a terhesség

An Evening With "How I Met Your Mother" pregnant VERTICAL GettyImageRank2
NORTH HOLLYWOOD, CA - JANUARY 27: Actors Alyson Hannigan (R) and Alexis Denisof arrive at An Evening With "How I Met Your Mother" presented by the Academy of Television Arts and Sciences at the Leonard H. Goldenson Theatre January 27, 2009 in North Hollywood, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ha egy női szereplő teherbe esik, az mindig gondot okoz a sorozatíróknak. A Dr. Csont alkotói úgy döntöttek, hogy Emily Deschanel terhességét beleszövik a történetbe, a Szex és New York, illetve a Született feleségek készítői viszont különféle trükkök segítségével próbálták inkább eltüntetni színésznőjük növekvő pocakját. Lássunk néhány kísérletet!
Vágólapra másolva!

Dr. Csont

A Dr. Csont főszereplője, Emily Deschanel a második gyermekét várja, amit valószínűleg beleírnak a történetbe is, vagyis Bonesnak és Boothnak is megszületik a második közös gyereke. A színésznő szerint ez lenne a legjobb megoldás, és az egyik producer, Jonathan Collier is e mellett van, de a Zap2it-nek elmondta, a döntés még nem végleges. Mindenesetre az időzítés szerencsés lenne, hisz Deschanel pont a jelenlegi, tizedik évad végére van kiírva.

Szex és New York

Miután Sarah Jessica Parker a terhessége alatt sem hízott meg túlságosan, a készítőknek nem kellett sokat agyalniuk azon, hogy milyen trükkökkel tüntessék el a pocakját. A Szex és New York erre az időre eső ötödik évadját mindenesetre lerövidítették tizenháromról nyolc epizódra, hogy a színésznő szülési szabadsághoz jusson. A sorozatbeli Carrie Bradshaw addig is kimerítette legendás ruhatárát, ötletesnél ötletesebb kreációkkal fedve el a terhességet – mint az alábbi videón, nagyjából 5.45-től:

Született feleségek

A Bree-t alakító Marcia Cross esetében már nem sikerült ilyen jól az álcázás, hiába nem mutatták teljes alakkal, vagy hiába takarták el gömbölyödő hasát valamilyen tereptárggyal, bútorral, bokorral, akármivel. A színésznő ikreket várt, a kelleténél jobban meg is hízott, így az arcán is simán észre lehetett venni, hogy áldott állapotban van.

Férjek gyöngye

Hasonlóan gyatra próbálkozást láthattuk a Férjek gyöngye című sorozatban, ahol a Carrie-t játszó Leah Remini esett teherbe, és közben több mint harminc kilót felszedett. A készítők nem igazán tudták megoldani a helyzetet, hiába öltöztették a színésznőt óriási pizsamákba, bő köntösökbe, nem lehetett nem észrevenni, hogy várandós:

Will és Grace

Nagyjából ez történt a Will és Grace-ben is. A gond ott kezdődött, hogy Grace a történet szerint szűk, testhez simuló ruhákat szeretett hordani, így a rajongóknak már az is szemet szúrt, hogy hirtelen átállt a lezserebb cuccokra – amelyekkel aztán nem is sikerült teljes mértékben elfedni az őt alakító Debra Messing terhességét. A turpisság még az olyan bevált trükköknél is észrevehető volt, mint amikor a színésznőt egy asztal mögé ültették, hogy ne látszódjon a hasa:

X-akták

Az X-akták második évadjának cselekményét erősen meghatározta Scully ügynök, vagyis Gillian Anderson terhessége. A készítők itt egy huszárvágással megoldották a dolgot, a sorozat jellege ugyanis megengedte, hogy Scullyt elrabolják a földönkívüliek – náluk is töltötte azt az időt, amikor Anderson pocakja már látszódott, így Mulder csak a gyermek születése után kapta vissza a társát.

Így jártam anyátokkal

Lily alakítójának, Alyson Hannigannek csak a második terhességét írták bele a sorozatba a készítők, az első idején, a negyedik évadban még korainak találták, hogy a karakter is teherbe essen. Bő ruhákkal, óriási kézitáskákkal takarták el a pocakot, egyszer fedték csak fel, amikor a történet szerint Lily megnyert egy hotdog-evő versenyt, és szempillantás alatt óriásira hízott. A forgatókönyvírók és a jelmeztervezők egyébként kettős feladatnak néztek elébe, Hannigannel párhuzamosan ugyanis a Robint játszó Cobie Smulders is teherbe esett.

Alyson Hannigan a férjével, Alexis Denisoffal Forrás: AFP/Frazer Harrison

Grace klinika

Meredith Grey féltestvére, Lexie akkor jelent meg először a Grace kliniká-ban, amikor nővére a címbeli kórházba feküdt be terhesen. Később az őt játszó Chyler Leigh is teherbe esett, de a történeten belül más magyarázatot találtak a karaktere hirtelen elhízására: krónikus evési kényszer alakult ki nála, amit a stressz okozott – más kérdés, hogy a bő orvosi köpenyek, zsákszerű műtősruhák egyébként is elfedték a színésznő alakját.

Jóbarátok

A Jóbarátok utolsó évadjára a Monicát játszó Courteney Cox is teherbe esett, de miután egy vaskos történetszál épp arról szólt, hogy karaktere Chandlerrel együtt örökbe szeretett volna fogadni egy gyereket, valahogy el kellett rejteni a pocakot. A készítők itt is a jól bevált módszerhez folyamodtak, a színésznőnek buggyos ruhákat és a hasára lógó sálakat kellett viselnie.

Courteney Cox itt már terhes volt David Arquette-től Forrás: Getty Images/AFP/Giulio Marcocchi

Homeland

Modern időket élünk, a Homeland-ben a második évadban már CGI-jal tüntették el Claire Danes pocakját, később pedig a Jessica Brodyt játszó Morena Baccarinét is. Danes a Hollywood Reporternek azt is elmesélte, hogy milyen kínos volt várandósan szexjelenetet forgatni, illetve hogy mennyire nem érezte jól magát, amikor hét és fél hónapos terhesen hajnali négykor egy olyan képsort vettek fel vele, amelyben elrabolták és egy csőhöz bilincselték.