2015-re csúszik Rudolf Péter sorozata

rudolf péter, Kossuthkifli
Vágólapra másolva!
Csak 2015-ben lesz látható a tévében a Kossuthkifli - válaszolta az Origo megkeresésére az MTVA. Úgy volt, hogy a mintegy száz színészt felvonultató hatrészes kosztümös tévésorozat idén ősszel kerül képernyőre az M1-en. A hatrészes, epizódonként 52 perces sorozat főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos lesznek.
Vágólapra másolva!

Idén márciusban még azt írtuk, hogy 171 órányi forgatott nyersanyag vágásával és a számítógépes trükkök elkészítésével folytatódtak az utómunkák. „A forgatás óta eltelt hónapokban két rész vágásával már 90%-osan készen vagyunk" – nyilatkozta akkor Rudolf Péter rendező, aki Barna Balázzsal és Rumbold Lászlóval közösen dolgozott a széria vágásán. A munkák csúszhattak, mert idén nem lesz a képernyőn a sorozat.

A forgatás bő egy éve, 2013 októberében lezárult, a forgatásról itt olvashat riportot. Fábry Sándorral és Fehér Béla íróval is beszélgettünk, a cikket itt találja.

Rudolf Péter, rendező Forrás: MTVA

"A sorozat az Omnibus Film produkciója, a rendező-producer Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a forgatókönyvet. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A széria költségvetése jelenleg 740 millió forint, melyből 480 millió forintot az MTVA finanszíroz. A több szálon futó, gyaloggaloppos, XIX. századi road movie bejglivel, delizsánsszal, szerelemmel, árulással és temetkezési hivatalnak álcázott besúgói hálózattal, megelevenedő lelkekkel, szellemekkel és sok fordulattal 2014-ben kerül majd a Magyar Televízió képernyőjére" - áll az MTVA oldalán, de mint kiderül, a premier csúszik, 2015 első felében láthatjuk.

Korábban, 2009-2010-ben 250 millióért készült a Géniusz, az alkimista, Stohl András, Alföldi Róbert, László Zsolt, Tenki Réka főszereplésével, erről itt írtunk. Hazai viszonylatban mindkettő drágának számít, de így is messze vannak a Marco Polo költségvetésétől.