Hol kezdték a Dr. Csont szereplői?

Dr. Csont
Vágólapra másolva!
A Dr. Csont egyike azon krimisorozatoknak, amelyeket az olykor meglepő esetek mellett inkább a karakteres szereplők visznek előre, az ő magánéletük sokszor jobban előtérbe is kerül, mint egy-egy megoldandó bűnügy. De mit csináltak a színészek a sorozat előtt? Hogy kezdték a pályát? Nézze meg videóinkon!
Vágólapra másolva!

Emily Deschanel (Temperance Brennan)

Filmes családból származik, apját, Caleb Deschanelt operatőrként eddig ötször jelölték Oscar-díjra (legutóbb A passió-ért), anyja pedig szintén színésznő, így nem volt kérdéses, hogy húgával, Zooey Deschanellel együtt ő is a színészi pályát választja. 1994-ben kapott egy nyúlfarknyi szerepet a Sorsjegyesek-ben, egy aktivistát játszott, aki leönt vörös festékkel egy szőrmés nőt:

Ezután hat év szünet következett, majd A rózsa vére című minisorozatban láthattuk, és olyan sorozatok egy-két epizódjában is feltűnt, mint a Különleges ügyosztály, a Providence vagy a Nyughatatlan Jordan. 2004-ben az Interview Magazine már azon hat friss színésznő között nevezte meg, akikre érdemes lesz figyelni – a következő évben meg is kapta a Dr. Csont címszerepét, amelyet azóta is sikerrel visz.

David Boreanaz (Seeley Booth)

Boreanaz már elég ismert volt, amikor megkapta a Dr. Csont férfi főszerepét, hiszen a Buffy, a vámpírok rémé-ben ő játszotta a lelkiismeretes vámpírt, aki később spin-offot is kapott Angel címmel – az anyasorozat 58 része után itt is láthattuk 111 epizódban. A léc hátán is megélnek, majd a Halálos riválisok című 1993-as filmekben még statiszta volt, első jegyzett szerepét – szokatlan, göndör hajjal – az Egy rém rendes család-ban alakította, ahol ő volt Kelly egyik motoros pasija, aki egy jelenetben Marcyt is az ajtóhoz passzírozta:

Michaela Conlin (Angela Montenegro)

A kínai anyától és ír apától született színésznő az életben hasonlóan bohém lehet, mint a sorozatban, hiszen a tanulmányai befejezése után egy New York-i színház tagjaként Amszterdamba utazott, hogy csatlakozzon egy nemzetközi kísérleti színházhoz.

Szerepelt egy New York-i kezdő színészekről szóló dokumentumfilmben, a The It Factor-ban, majd – Los Angelesbe költözve – az Esküdt ellenségek és Az ügyosztály egy-egy epizódja után az MDs című sorozatban kapott komolyabb szerepet, William Fichtner és John Hannah párosának dolgozott alá. Az alábbi videón rövid hajjal jelenik meg már az első tíz másodpercben, majd rögtön a főcím után, nagyjából 4.49-től van egy hosszabb jelenete is:

T. J. Thyne (Jack Hodgins)

Érdekesség, hogy féltestvére, Luke Kleintank szintén feltűnt a Dr. Csont-ban, kilenc epizódban játszotta a Jefferson Intézet egyik gyakornokát, Finn Abernathyt. Maga Thyne rengeteg tévés vendégszerepet tudhat magáénak: 1998-ban a Házi barkács-ban kezdte, majd még ugyanabban az évben a Jóbarátok-ban is feltűnt, ő volt az a doki, aki levezette volna Phoebe szülését, de a nő elkergette, mert túl fiatalnak találta:

2000-ben a Walker, a texasi kopó-ban már négy epizódban játszott, Boreanazzal és Conlinnal pedig már korábban is találkozhatott, miután megfordult az Angel-ben és az MDs-ben is. Emellett olyan szériákban vendégszerepelt még a Dr. Csont előtt, mint a Dharma és Greg, az NCIS, a Helyszínelők, a Kés/Alatt vagy a Bűbájos boszorkák.

Tamara Taylor (Camille Saroyan)

Neve Campbell másod-unokatestvére, akivel játszott is együtt az Ötösfogat című sorozatban – az alábbi jelenetben Taylor már rögtön az elején megjelenik, egy kérdést szegez az alkoholizmusa miatt elővett fiúnak, de később Campbell, sőt a Lost Jackje, Matthew Fox is látható:

Taylor ezután többek között a Dawson és a haverok és a Providence egy-egy epizódjában is feltűnt, majd a City of Angels-ben kapott megint komolyabb szerepet, ahogy később a Hidden Hills-ben és a Szex, hazugság, szerelem-ben is. Legalább még egyszer találkozhatott Matthew Foxszal, hisz a Lost két epizódjában is megjelent, amúgy pedig olyan szériákban is kipróbálta magát a Dr. Csont előtt, mint a Sírhant művek vagy a Miami helyszínelők.

John Francis Daley (Lance Sweets)

Első komolyabb szerepét tizennégy évesen kapta a Különcök és stréberek című sorozatban, ahol ő játszotta az állandó piszkálódásnak kitett Samet, aki számára az volt a legnagyobb trauma, hogy a többi srác előtt ruha nélkül kellett mutatkoznia az öltözőben – alább a castingvideója, ami alapján be is vették a szériába. Ezután több, itthon nem látott sorozatban is hosszabban szerepelt, közvetlenül a Dr. Csont előtt a Kitchen Confidential-ban láthatták az amerikai nézők.