Megvan a Virtuózok fődíjasa

Lugosi Dániel Ali klarinétos
Budapest, 2014. december 12. A tinédzser korosztály győztese, Lugosi Dániel Ali klarinétos felemeli díját a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok döntőjének felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti stúdiójában 2014. november 25-én. A világon az első ilyen jellegű televíziós versenyre csaknem kétezer ifjú muzsikus és énekes jelentkezett. A döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak majd, hogy megküzdjenek a Virtuózok "abszolút fődíjasának" címéért, a december 19-ei élő adásban azonban már a nézők szavazatai döntenek majd. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
A közönség szavazatai alapján Lugosi Dániel Ali klarinétos nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutató műsora, a Virtuózok 12 millió forintos fődíját a pénteki fináléban.
Vágólapra másolva!

A nézők a három korcsoport győztesére, a kicsiknél Boros Misi zongoristára, a tiniknél Lugosi Dániel Ali klarinétosra, a nagyoknál Gyöngyösi Ivett zongoristára adhatták le szavazataikat. A győztes, Lugosi Dániel Ali a 12 millió forintot zenei tanulmányaira fordíthatja.

Lugosi Dániel Ali klarinétos Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Kutnyánszky Csaba, a Zeneakadémia oktatási rektorhelyettese a műsor végén rendkívüli bejelentést tett: a 11 éves Boros Misit a versenyen nyújtott teljesítménye alapján felveszik a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályába.