Top 10: az év legjobb női a tévéből

Lauren Cohan
Vágólapra másolva!
2014-ben sem maradtak a sorozatnézők csinos nők nélkül, számos széria fel tudott mutatni olyan színésznőt, akinek szépsége vagy erotikus kisugárzása miatt érdemes volt a képernyő előtt maradni.
Vágólapra másolva!

Lauren Cohan, Walking Dead

Hol volt ő a zombicunami előtt? Komolyabb sorozatszerepet 2007-ben kapott, ekkor az Odaát-tal lett ismert. A démonvadász fiúk után újabb természetfeletti társaság jött, 2010-től a Vámpírnaplók-ban mutatta meg magát, a Chuck ezekhez képest könnyed sétagalopp volt.

Gyerekként Angliába került, manapság is sok időt tölt Londonban. Modellből lett színésznő, jógázik, zongorázik, kickboxol, énekel, egyetemi diplomája is van – tényleg, mi kell még?

Lauren Cohan zombisorozatban szerepel, de nem csak a rothadó élőhalottak között szép Forrás: AMC

Nimrat Kaur, Homeland

32 éves indiai színésznő, nem sokat láthattuk korábban, de a Homeland szorgos követői nyilván szemet vetettek rá, a pakisztáni belső elhárítás, titkosszolgálat egy szigorú vezetőjét alakítja. A sorozattal van baj, most épp pakisztáni diplomaták morognak miatta.

Nem volt könnyű gyerekkora, katonai környezetben nőtt fel, apja állása miatt több város számos iskolájában megfordult, apját később egy terroristaellenes hadművelet során elvesztette. Színházban játszott sokat, klipekben tűnt fel, tévéreklámokat vállalt.

Nimrat Kaur kemény csaj a Homelandben Forrás: Picasa

Kaley Cuoco, Agymenők

Olyan sorozatokban játszott, mint a Pimaszok vagy a Bűbájos boszorkák, de 2007 óta az Agymenők sztárja, nélküle vélhetően a nézettség sem volna olyan magas (a Big Bang Theory éveken át a legkedveltebb szitkom volt az USA-ban, de itthon is kezdik megszeretni). Ha nem forgat, könnyen megtalálható a teniszpályákon. 2013-ban hozzáment egy teniszezőhöz, de ettől függetlenül férfiak milliói csodálják.

Kaley nehezen kihagyható egy top 10-es listáról Forrás: AFP

Eva Green (Londoni rémtörténetek)

Pályája elején még csak filmekben csodálhattuk, kezdve a Bertolucci-féle Álmodozók-tól a Mennyei királyság-on át a Casino Royale-ig. 2011-ben aztán a Camelot-ban kapta meg első komolyabb tévés szerepét, idén pedig elindult az itthon Londoni rémtörténetek címmel futó Penny Dreadful, amelyet már meg is újítottak a második szezonra. Green karaktere a viktoriánus Angliában kamatoztatja természetfeletti képességeit, a kor olyan misztikus alakjaival találkozik, mint doktor Frankenstein, Drakula vagy éppen Dorian Gray.

A Camelotban kapta első sorozatszerepét, jelenleg a Londoni rémtörténetekben láthatjuk Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Alexandra Daddario (A törvény nevében)

Korábban A nagy svindli-ben és a Vásott szülők-ben szerepelt hosszabban, de olyan sorozatok egy-két epizódjában is feltűnt, mint a Maffiózók, az Esküdt ellenségek vagy a Jackie nővér. Idén A törvény nevében (True Detective) című szériában láthattuk, négy részben alakította Marty Hart detektív (Woody Harrelson) szeretőjét, akinek nagyon jól áll a vörös haj és a meztelenség is. Emellett két tévés produkcióba segített még be 2014-ben, a Married-nek egy, a New Girl-nek két epizódjában jelent meg.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

Emilia Clarke (Trónok harca)

A Trónok harca Daenerys hercegnője az indulás óta szerepel a sorozatban, 2011-ben már nyilatkozott is az Origónak - akkor még arról mesélt, hogy mostanában tapasztalja a nőiességét. Valószínűleg azóta meg is találta, hiszen rengeteg jelenetben szerepelt meztelenül, erről itt található egy jó kis összeállítás. A Trónok harca előtt nem láthattuk sok helyen, csupán a Doctors egyik epizódjában, illetve a Triassic Attack című tévéfilmben tűnt fel.

Valószínűleg már felfedezte magában a nőt Forrás: HBO

Christina Hendricks (Mad Men - Reklámőrültek)

Szintén régi versenyző Christina Hendricks, de ugyanúgy nem tudunk ráunni, ahogy Emilia Clarke-ra sem. 2007 óta játszik a Mad Men - Reklámőrültek-ben, és szerepel a hetedik, egyben utolsó évadban is, amelyet két részre osztottak az alkotók, a második hétrészes etap 2015-ben lesz látható. Hendricks 1999 óta szerepel sorozatokban: az Undressed-ben kezdte, majd feltűnt a Vészhelyzet-ben és az Életfogytig zsaru-ban is, illetve olyan szériákban is vendégszerepelt, mint a Döglött akták vagy a Las Vegas.

Nemcsak csinos, tehetséges is, ötször jelölték Emmyre Forrás: AFP/Frazer Harrison

Olivia Munn (Híradósok)

Legutóbb az idén véget ért Híradósok huszonöt epizódjában láthattuk, a címbeli tévéstáb egyik munkatársát, Sloant játszotta. Első komolyabb sorozatszerepét a Hullámok habjain című szériában kapta, de benne volt a Greek, a szövetség-ben és a Perfect Couples-ban is. 2014-ben forgatta a Távozz tőlem, Sátán! című horrort is, minek során megnézhette a New York-i rendőrség ördögűzésekről forgatott videóit is - azóta hisz a természetfeletti jelenségekben.

Sorozata idén véget ért, de reméljük, láthatjuk még a képernyőn Forrás: AFP/Jason Kempin

Rebecca Romijn, A titkok könyvtára

Ő nem mai tini, 1997-ben már felbukkant a Jóbarátok-ban, most viszont A titkok könyvtára-filmek alapján készült sorozatban keménykedik. A széria habkönnyű, ha nem paródiának vesszük, akkor nyomasztóan felszínes és zagyva, de itt nem a forgatókönyvet pontozzuk, hanem a női vonzerőt. John Stamos volt az első férje, hét éven át, 2007-ben viszont hozzáment Jerry O'Connellhez. Utóbbi Budapesten is járt, jó fej, vicces fickó, magyar sörmárkákat sorolt, megérdemli.

Rebecca két gyerek anyja Forrás: Universal

Marie Avgeropoulos, The 100

Első tévés munkája neki is az Odaát-ban volt, a démonvadász fivérekkel akadt össze, majd az itthon szintén látott Harper-sziget jött, egy krimi, sok hullával. Játszott a Gyíkarcok-ban, A szektá-ban, idén azonban sci-fire váltott. Ugyan a neve görög, Kanadában született, jelenleg Kaliforniában él. Szeret kempingezni, motorozni, pecázgatni, szörfözni – mi meg szeretjük őt nézni.

Marie a The 100 sorozatban vagánykodott idén Forrás: CW