Emlékezetes szilveszter éjszakák: színészek, tévések mesélnek

Kiss Ádám
Kiss Ádám
Vágólapra másolva!
Bereczki Zoltán legtöbb szilveszterét az autópályán töltötte, csak tavaly álltak meg kollégáival egy benzinkúton koccintani. Galambos Lajos is hozzászokott már, hogy az év utolsó napját nem családi körben tölti, egyszer még tombolát is árult egy rendezvényen, de nem ez a legkiemelkedőbb emléke a sok közül. Kiss Ádám szilvesztere olyan, mint bármelyik másik napja, bár egyik évben kénytelen volt teniszütővel havat lapátolni az autója körül. A Barátok közt Hannája, Nyári Dia barátjával köszönti az új évet, noha szívesen idézi fel az első házibulit, ahova elengedték a szülei. Négyen mesélnek emlékeikről az Origónak.  
Vágólapra másolva!

Bereczki Zoltán

Évek óta minden szilvesztert az autópályán töltünk, ez tavaly sem volt másképp, mégis nagyon emlékezetes maradt számomra. Kivételesen éjfél előtt megálltunk egy benzinkútnál az M7-es autópálya mellett, és bementünk a kollégáimmal, hogy ott köszöntsük az új esztendőt. Fantasztikus fogadtatásban volt részünk, a benzinkúton dolgozók bontottak egy kölyökpezsgőt, és megkínáltak bennünket az otthonról hozott ízletes malacsülttel. A benzinkutasokkal együtt töltöttük a szilveszter éjszakát a kúton, és azóta is, ha arra járunk, mindig megállunk és bemegyünk hozzájuk. Idén másfelé megyünk december 31-én éjszaka, így sajnos nem tudjuk megismételni, de a mai napig gyakran emlegetem ezt a különleges ünneplést.

Bereczki Zoltán a benzinkút dolgozóival Forrás: Bereczki Zoltán

Galambos Lajos

A zenélés sosem munka volt számomra, hanem életforma, így szórakozással töltöttem az elmúlt harminc évben a szilvesztert. Idén először nem arról fog szólni az éjszaka, hogy az ország másik végéről próbálom elérni telefonon családot, kivételesen nem vállaltam olyan fellépést, ahova órákat kell utazni. Ennyi idő alatt rengeteg mókás dolog történt velem, egy alkalommal például én is beálltam árulni a tombolát egy szilveszteri buliban. Elég rutintalan voltam, így a tőszelvényeket is eladtam, nem volt mit kihúzni a dobozból éjszaka. A károsultakat megajándékoztam egy-egy lemezzel, a sztorira pedig mai napig nevetve emlékezem vissza.

Tombolát is árult már szilveszter éjszaka Forrás: Muzsika TV

De a legjobb dolog, ami szilveszterkor történt velem életemben, hogy ezen a napon határoztam el harminc évvel ezelőtt, hogy Lagzi Lajcsi leszek. Mogyorósbányán léptünk fel a zenekarral, de a billentyűs átvert minket és nem jött el a buliba. Azt hazudta, hogy lebetegedett, közben pedig egy másik zenekarral lépett fel máshol. Nagyon ki voltam akadva, és a vendégseregnek sem tetszett egy idő után, hogy hiányzik valami a zeneszámokból.

Órákon át fújtam lelkesen a trombitát és izzadva próbáltam jó bulit csinálni a többiekkel, a végén pedig megfogadtam, hogy nekem ez nem kell, inkább önállóan építek karriert. Azóta hálás vagyok a kollégának, mert ezzel a lépéssel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sikereket tudtam zenészként elérni.

Kiss Ádám

Egyik évben pont egy fellépésről tartottunk vissza Budapestre Janklovics Péterrel, mikor elakadtunk az autópályán a friss hóban. Mi voltunk az első nyom az úttesten, szinte teljesen kietlen volt körülöttünk minden. Sikerült aztán hat óra alatt megérkezni Kaposvárról, mert szerencsére volt egy teniszütő az autóm csomagtartójában, azzal kezdtük elszórni a havat a kerék környékéről. Megállítottam az első autót, ami arra közlekedett: pont egy rendőrautó volt.

Megkérdeztem a rendőröktől, hogy ugye tudják, miért állítottam meg őket, aztán elmeséltem, hogy a kollégámmal megrekedtünk a hóban. Hajnali fél háromkor értem haza, így telt a hóesésben autózva a szilveszter. Egyébként számomra nincs olyan nagy jelentősége ennek a napnak, általában ugyanúgy fellépésekkel telik, mint bármelyik másik, egyik évben furcsa is volt, hogy már fél 10-kor a lakásban ültem és azon törtem a fejem, hogy vajon mit szoktak ilyenkor csinálni az emberek.

Olyan a szilvesztere, mint bármelyik másik nap Forrás: www.kissadam.hu

Nyári Diána

A legemlékezetesebb szilveszter számomra az első olyan házibuli volt, ahova elengedtek a szüleim. Igazán vidám, az amerikai vígjátékokban látott partykhoz hasonló estét kell elképzelni, körülbelül negyven fővel. Ott voltak az osztálytársaim, és minden barátom, és végre először szülői felügyelet nélkül bulizhattunk. Ha jól emlékszem, ekkor kilencedik osztályos voltam, korábban nem engedtek el egyedül az éjszakába. Most sem mozdultunk ki a győri lakásból, sőt, a tűzijátékról is lemaradtunk, annyira el voltunk foglalva. Mi díszítettük fel a lányokkal a házat, és a zenét is saját magunknak állítottuk össze.

Az volt a legviccesebb, hogy a magyartanárunk épp a szomszédban lakott, és ezt a vendégek többsége ott tudta meg. Persze emiatt nem fogtuk vissza magunkat, örök emlék lett számomra a szilveszteri házibuli. Tavaly már nem így telt, akkor a barátommal és a családjával töltöttük az év utolsó estéjét, és ez így lesz idén is.

Az első házibuli maradt a legemlékezetesebb Forrás: RTL Klub/ Barátok közt