A trónkövetelő sem veri le a Vészhelyzetet

Vészhelyzet
Vágólapra másolva!
13 millió dollár egyetlen epizódért? Másfél évtizedes a rekord.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben értekeztünk a legdrágább tévésorozatokról, annak kapcsán, hogy az idén debütáló Marco Polo 10 része 90 millió dollárba, azaz darabonként 2 milliárd 384 millió forintba kerül. Összehasonlításképp Kálomista Gábor újabb sorozatáért, a - logikusan kevésbé látványos - Fapadért az MTVA 315,5 millió forintot fizet, ezért 24 részt kap.

A legdrágább sorozatok közt mi is említettük a Trónok harcát, az HBO-féle Rómát, a Jóbarátokat, amely utolsó évadjában a gázsi vitte el a legtöbb pénzt. Egy dolog azonban, hogy mennyi pénz megy el a színészek fizetésére, mennyi a díszletre, egyebekre, és más dolog, mennyit kér egy stúdió a szériát megrendelő-megvásárló tévétársaságtól.

Régi rekorder a Vészhelyzet Forrás: NBC

Eszerint a Vészhelyzet volt minden idők legdrágábbika, ugyanis sikerei csúcspontján, amikor kis túlzással a fél világ szerette a sorozatot, az NBC már 13 millió dollárt fizetett részenként a Warner Brosnak. Ezt egy 1998-as szerződésben rögzítették, az összeg azonban később módosult, amikor a sorozat nézettsége is csökkenni kezdett.

A Vészhelyzetről itt olvashat hosszabban.