Feljelentették Maksa Zoltánt

Maksa "poénja" nem aratott nagy sikert
Vágólapra másolva!
Tréfásnak szánt beszólása nőket sérthet, levelet kapott a Médiahatóság.
Vágólapra másolva!

A Nőkért Egyesület kérelemmel fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz hatósági eljárás megindítása végett, a Hír TV Paletta műsorának 2014. december 31-i, adásában, az Újra Maksa Híradó című részében elhangzott tartalom miatt. Ebben Maksa azt a „poént" olvasta fel, hogy „mintegy kétszáz magányos nő várakozik napok óta az ELTE jogi kar környékén megerőszakolásban reménykedve."

A médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot, és tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása – emlékeztet a médiatörvényben leírtakra az egyesület. „A szexuális erőszak súlyos bűncselekmény, melynek bagatellizálása sérti a közerkölcsöt és káros mintát szolgáltat a gyermek- és fiatalkorú nézők számára. A szexuális erőszak témájának eleve nincs helye egy humoros profilú műsorban" – áll a beadványban.

Maksa "poénja" nem aratott nagy sikert Forrás: Facebook

Maksa szerint félreértették. „Megint tanultam valamit. Mindenekelőtt azt, hogy ez már nem az az ország, ahol az ilyen poénokat pontosan tudták hova tenni, értelmezni. Vagyis meglátták a mögöttes dühöt, ami szülte, hogy ezeknek az újgazdag, ELTE-s, drogos értelmiségieknek mindent lehet! Na ez ma már nem működik, sőt, ezek szerint nekik van igazuk... Istenem, hány ilyen volt már a híradómban 13 év alatt, és érdekes módon mindenki tudta, hogy nem vicc. Mindenkitől elnézést kérek, megkövetve mindazokat, akit ez érzékenyen érintett!" – írta oldalán.

Maksa Zoltán később Facebook oldalán bocsánatot kért azoktól, akiket megbántott, külön kiemelve a Hír TV-t.

"Idén nyáron lesz 33 éve, hogy hetente többször is kiállok néha több száz ember elé, mindig a maksimumra törekedtem, ez a fogalmazási hiba most becsúszott, mélyen megkövetek mindenkit, akit ezzel megbántottam! Tiszteletteljes főhajtással sok mosolyra okot adó napot kívánok az országnak!"