Boszorkányság, jégkrémreklám: hol kezdték a Mentalista szereplői?

Mentalista
Vágólapra másolva!
Az itthon is sikerrel vetített A mentalistá-ban karakteres nyomozócsapat segít megoldani a bűnügyeket, az őket alakító színészekről azonban nem feltétlenül tudunk sokat. Mit csináltak a krimisorozat előtt? Hogyan kezdték pályájukat? Nézze meg videóinkon!
Vágólapra másolva!

Simon Baker (Patrick Jane)

A Tasmániában született Simon Baker A mentalista előtt az Őrangyal című sorozatban is főszerepet játszott, és a Szívtipró gimi egyik tanáraként is emlékezhetünk rá. Állítólag gyerekként kezdett el érdeklődni a színészet iránt, miután gördeszkázás közben sikerült produkálnia egy olyan műesést, amelyre édesanyja sikítva rohant ki a házból. Első szerepét aztán egy jégkrémreklámban kapta, majd több ausztrál előadó videoklipjében láthattuk, többek között egykori barátnője, Melissa Tkautz oldalán is feltűnt 1991-ben – 0.14-nél jelentőségteljesen nézett a kamerába, ott még fel is lehet ismerni:

Egy évvel később megkapta első sorozatszerepét is az E Street című ausztrál szappanoperában: itt egy legendás zsaru fiát játszotta, aki maga is rendőrnek állt. Az első videón nagyjából 0.50-nél rohant ki a rendőrőrsről, majd csalódottan konstatálta, hogy nem tudnak elindulni a rosszfiúk üldözésére; a második jelenetben arról elmélkedett, hogy egy hűtő tartalma miképp tükrözi tulajdonosa személyiségét. Pályájáról bővebben írtunk itt.

Robin Tunney (Teresa Lisbon)

A színésznő az itthon is látott sorozatok közül A szökés-ben játszott még komolyabb szerepet, huszonhárom epizódban alakította Lincoln ügyvédjét, Veronica Donovant. Ő volt doktor House legelső páciense is, vagyis a kórházas széria pilotjában az ő karaktere lett rosszul egy osztályteremben, az ő betegségét bontották ki a továbbiakban:

Robin Tunney egyébként Chicagóban született, tizenkilenc évesen költözött Los Angelesbe, és rögtön kapott pár kisebb sorozatszerepet: az Élet megy tovább-ban vagy az Esküdt ellenségek-ben is feltűnt egy-egy epizódban, a Class of ’96-ban és a Cutters-ben már öt-öt részben láthatták az amerikai nézők. A szakma talán a Bűvölet című 1996-os filmmel figyelt fel rá, ahol egy boszorkányt játszott – ebből is mutatunk egy jelenetet, a színésznő 0.19-nél látható először közelebbről:

Tim Kang (Kimball Cho)

A Harmadik műszak-ban öt epizódban játszott, és olyan sorozatok egy-egy részében is feltűnt, mint az Esküdt ellenségek – Bűnös szándék, vagy az Esküdt ellenségek – Az utolsó szó jogán (két különböző szerepben), illetve a Szellemekkel suttogó, a Monk, a flúgos nyomozó vagy A hivatal. Első tévés munkáját 2002-ben a Maffiózók-ban kapta, itt egy orvost alakított, aki segített a "család" egyik tagján:

Owain Yeoman (Wayne Rigsby)

A walesi születésű színész első szerepeként Lysandert alakította a Brad Pitt-féle Trójá-ban, majd a Kisvárosi gyilkosságok egyik epizódjában is megjelent. 2005-ben a Kitchen Confidential konyhai csapatába is bekerült, mind a tizenhárom részben játszott – ebből mutatunk alább egy rajongói videót, amelyben Yeoman először 0.09-nél tűnik fel Bradley Cooper mögött. A színész ezután a Kilenc túsz-ban a két bankrabló egyikét formálta meg, de láthattuk a Gyilkos megszállás-ban is. A mentalistá-ból az Extant-ba került át.

Amanda Righetti (Grace Van Pelt)

Az 1983-as születésű színésznő már tizenkét évesen feltűnt a Love and Happiness című filmben, két évvel később pedig a Kiss & Tell-ben. 2001-ben a Helyszínelők-ben kapott egy vendégszerepet, A narancsvidék-ben már tizenkét részben játszott, ami után a Tiszta Hawaii következett húsz epizóddal. Komolyabb munkát kapott még a Reunion-ban, de a Törtetők-ben is láthattuk egy vendégszerepben. Most a No Place Like Home című tévéfilmből mutatunk egy jelenetet, ahol húszévesen játszott, és a bájaiból is megvillantott egy keveset: