Megmutatja végre a South Park Mohamedet?

South Park
Vágólapra másolva!
A South Park 2010-ben már szerepeltette Mohamed prófétát egy epizódban, a halálos fenyegetések miatt azonban cenzúrázta a rajzokat - egyesek szerint eljött az idő az eredeti formájukban is megjelentetni azokat.
Vágólapra másolva!

A South Park egy 2010-es epizódjában Mohamed próféta is megjelent, alakját azonban kitakarták, és a rá vonatkozó utalásokat is kisípolták - mindezt azért, mert a rajzfilmsorozat alkotóit, Trey Parkert és Matt Stone-t halálosan megfenyegette egy szélsőséges muszlim szervezet, a Revolution Muslim.

Az ominózus epizód eredeti, cenzúrázatlan változata azóta is csak engedély nélkül, nem hivatalosan jelent meg az interneten, de hamar el is távolították.

Mohamed a csúcsszuper barátok között sem jelenhet meg Forrás: South Park Studios

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás után az amerikai sajtóban több olyan írás is megjelent, amely Mohamed megmutatását kéri a South Park alkotóitól - többek szerint ez megfelelő válasz lenne a terrorizmus elleni harcban.

Az IndieWire bloggere, Sam Adams szerint a sajtószabadágot nem a fegyverek veszélyeztetik, hanem a producerek azon félelme, hogy elpártolnak a részvényesek; a Time Magazine szerzője, James Poniewozik pedig úgy véli, a Charlie Hebdo elleni támadás a South Park alkotóinak is szólt, akiknek most kellene megmutatniuk, hogy nem szabad mindig biztonsági játékra törekedni.