Ismeretlen férfi csábított A Dal helyett

A dal 2015
Vágólapra másolva!
Szombat este a tévézők csak akkor kapcsoltak nagyobb számban az Eurovíziós Dalverseny magyar előszobájának számító A Dalra, amikor véget ért az RTL-es Az ismeretlen férfi című film. A hetet ugyanakkor a Rising Star nyerte.
Vágólapra másolva!

A Rising Star lett a hét legnézettebb műsora, így Majka felfelé megy a Médialiftben, akárcsak Szellő István, aki a 2. legnézettebb műsort, az RTL Híradót vezeti. A lényeg az M1-en viszont roppant gyenge nézettséggel ment vasárnap este, így Gulyás István lefelé halad.

Teljes lakosságban a TV2 nyerte a hetet 0,2 százalékponttal az RTL Klub előtt, az M1 a harmadik, jócskán lemaradva. Utánuk a Cool, a Film+, Viasat3 a sorrend.

A 18-49-es célcsoportban viszont már az RTL Klub a nyerő, bő két százalékponttal múlta felül a TV2-t. Ebben a korosztályban a Cool már a harmadik, a Film+ a negyedik, de a Viasat3 és a Comedy Central is megelőzi az M1-et. 2 százalék fölött még az RTL II, az M2 és a Story4.

Forrás: Nielsen
Forrás: Nielsen

A Rising Star láthatóan sikeresebb műsor lesz a TV2 évkönyveiben, mint a Voice volt, múlt vasárnap is 1 millió 320 ezer ember nézte, és ezzel a heti legnézettebb program lett. Az RTL Híradó és a Barátok közt követi, egymillió néző fölött zárt még a Fókusz, a Tények és az Éjjel-nappal Budapest. Heti sorozatban jóval erősebb az RTL Klub, mint a TV2 (A mentalista, Szulejmán, Miami helyszínelők, Dr. Csont). Az M1 két műsorral került be a top 20-ba, A Dal első menetét bő 700 ezren nézték, a tévé előtt ülők bő 15 százaléka.

Top 20, teljes lakosság Forrás: Nielsen

A szombati görbén - teljes lakosságban - az látszik, hogy A Dal csak a műsorideje második felét nyerte, akkor kapcsoltak át több tízezren, amikor az RTL-en futó film véget ért.

Nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

A vasárnapot vizsgálva azt látjuk, hogy a TV2 célcsoportjában a csatorna vígan nyerte az estét a Rising Star alatt, bár előtte a Tények kikapott.

Nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.