Köztük lehet a jövő sikersorozata

Trend, Eva Longoria - Nem spórolt a szexi ruhákkal, ALMA Awards
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már készítik elő a 2015/2016-os tévés szezont, sorra rendelik meg azokat a pilotokat, amelyek alapján ősszel sorozat is indulhat. Legalább egy epizód már biztosan készül a Gyilkos elmék második spin-offjából, a Luther amerikai remake-jéből és a Különvélemény sorozatváltozatából is – ezekkel együtt összesen tíz friss projektet mutatunk be.
Vágólapra másolva!

A nagyobb amerikai tévécsatornák írói és producerei nyaranta több száz ötlettel állnak elő, amelyekből a következő hónapokban nagyjából hetvennek rendelik meg a forgatókönyvét – ez alapján születik meg a januári döntés, amikor is a csatornák átlag húsz pilotot kérnek be a kiválasztott alkotóktól. A mostani megrendelésekből mutatunk be tíz izgalmasnak tűnő projektet, a négy nagy országos csatorna, az ABC, a CBS, a FOX és az NBC kínálatából válogatva.

Blindspot

A történet ott kezdődik, hogy egy meztelen nőt találnak a Times Square közepén, aki semmire nem emlékszik a múltjából, a teste azonban tele van friss tetoválásokkal – köztük egy FBI-ügynök nevével. A szövetségiek nyomozni kezdenek, és egyre közelebb kerülnek egy összeesküvéshez, miközben a nőről is kiderül ez-az. A projektet az Író és kamuhős készítője, Martin Gero jegyzi, de közreműködik A zöld íjász-ért és a Flash-ért felelős Greg Berlanti is.

Greg Berlanti a Blindspotot és a Supergirlt is készíti Forrás: AFP/Joshua Blanchard

Frankenstein

Rand Ravichtól legutóbb a Krízis-t, előtte az Életfogytig zsaru-t láthattuk, most pedig ő készíti a Frankenstein című reménybeli sorozat pilotját is – amiben Howard Gordon (24, Homeland) segít neki. A történet csak hellyel-közzel kötődik Mary Shelley klasszikus regényéhez, hisz egy visszavonult zsaruról szól, aki egész pályája során korrupt és erkölcstelen volt – a halálból fiatalon és erősen visszatérve azonban kap még egy esélyt, hogy másként élje le az életét.

Gyilkos elmék spin-off

Úgy tűnik, az alkotóknak nem szegte kedvét, hogy a Gyilkos elmék-ből készített korábbi spin-offot, a Gyilkos elmék – Alapos gyanú-t egy évad után elkaszálta a CBS, hiszen máris itt a második testvérsorozat. Az új széria az FBI azon egységét mutatja be, amely a külföldön bajba került amerikaiaknak segít, a csapat vezetőjét a New York-i helyszínelők egykori szereplője, Gary Sinise játssza. Az anyasorozat pilotként szolgáló epizódját már februárban láthatják az amerikai nézők.

Gary Sinise új szerepet kapott a New York-i helyszínelők után Forrás: CBS

Luther

Az azonos című brit sikersorozat amerikai változata, amelyet ráadásul az eredeti széria alkotói készítenek, Neil Cross-szal az élen. A középpontban egy zseniális gyilkossági nyomozó áll (az eredetiben a szerepért Golden Globe-bal is jutalmazott Idris Elba), akinek az ügyek megoldása mellett saját erőszakosságával is meg kell küzdenie, miközben megpróbálja megmenteni tönkrement házasságát.

Minority Report

A Különvélemény című Tom Cruise-filmhez hasonlóan az abból készült sorozat is egy különleges rendőri egységről szól, amely telepatikus úton minden gyilkosságot leleplez és megakadályoz még az elkövetése előtt. A film rendezője, Steven Spielberg a Godzilla íróját, Max Borensteint kérte fel, hogy a történetet a tévére adaptálja, ő maga producerként vesz részt a munkálatokban. Főszereplő még nincs, de Spielberg mindenképp nagy nevet szeretne szerződtetni.

Spielberg is közreműködik a tévés Különvéleményben Forrás: AFP

Quantico

A cím az FBI kiképzőközpontját jelöli, a főszerepben pedig egy csapat újoncot láthatunk, akik mindent megtesznek azért, hogy bejussanak a szövetségiekhez. Miközben mindegyikük múltjából megtudunk részleteket, van egy jövőbeli szál is, amelyből kiderül, hogy egyikük alvó ügynök, aki valójában egy borzalmas terrorcselekményt készít elő. Az író-producer Joshua Safran (Gossip Girl – A pletykafészek), de benne van Mark Gordon (Grace klinika, Gyilkos elmék) is.

Supergirl

A Supergirl-ben nagyon bízhat a CBS, hisz nemcsak a pilotot rendelte meg, de komoly kötbért is kell fizetnie, ha az alapján nem kéri a sorozatot. A képregényekből ismert hősnő Superman unokatestvére, hozzá hasonlóan a Krypton bolygóról származik, de különleges képességeit egészen huszonnégy éves koráig titkolja. A főszereplőt nemrég találták meg Melissa Benoist személyében, a készítő pedig a képregény-adaptációkban már jártas Greg Berlanti (A zöld íjász, Flash).

Nemrég találták meg Supergirl alakítóját

Scream Queens

A FOX egyből egy tizenöt részes évadot rendelt a Scream Queens-ből, amely várhatóan ősszel érkezik a csatornára. Egy főiskolai kampuszban játszódik, ahol sorra történnek a gyilkosságok – az esetleges későbbi szezonok azonban teljesen új sztorival és helyszínnel jelentkeznek majd, vagyis antológiáról van szó, ahogy azt a készítőtől, Ryan Murphytől már megszokhattuk az Amerikai Horror Story-ban. A címnek megfelelően a sikolykirálynő, Jamie Lee Curtis is játszik a sorozatban, de többek között Emma Roberts és Lea Michele is szerepet kapott benne.

Taxi-22

A Taxi 0-22 című francia-kanadai széria amerikai változata, egy mizantróp és politikailag inkorrekt New York-i taxisofőrről szóló vígjátéksorozat. Eredetileg az HBO-nak készült volna – executive producerként még James Gandolfini is benne volt –, de aztán átkerült a CBS-hez, ahol Tad Quill (Kerge város, Dokik) jegyzi. A főszereplő John Leguizamo lesz, akit legutóbb a Kutyaszorítóban című sorozatban láthattunk komolyabb tévés szerepben.

Telenovela

A Scream Queens-hez hasonlóan a Telenovela-ból is megrendeltek előre tizenhárom részt, csak ez éppen az NBC-n fog menni. A főszerepben a Született feleségek Gabyja, Eva Longoria lesz látható, aki egy népszerű telenovella sztárját játssza, miközben a széria azt mutatja be, miként készül egy ilyen műfajú produkció. A színésznő produceri teendőket is ellát A nevem Earl és a Született szinglik producerpárosa, Chrissy Pietrosh és Jessica Goldstein mellett.

Eva Longoria egy telenovella sztárját játssza Forrás: AFP/Mark Davis