Hogyan nyitott a visszatérő Baló György?

Baló György Személy műsorvezető Budapest, 2007. április 5.
Baló György az interjú, stúdióbeszélgetés kategória díjának nyertese, amikor április 4-én kiosztották a Kamera Hungária Televíziós Fesztivál díjait a Magyar Nemzeti Galériában.
MTI Fotó: Szigetvár
Budapest, 2007. április 5. Baló György az interjú, stúdióbeszélgetés kategória díjának nyertese, amikor április 4-én kiosztották a Kamera Hungária Televíziós Fesztivál díjait a Magyar Nemzeti Galériában. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az RTL II-n nem okozott jelentősebb hullámokat, de új műsora ismétlése az RTL Klubon már szépen ment – ahhoz képest, hogy politikai-elemzős, beszélgetős műsorról van szó.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Baló György műsora tegnap rajtolt, az RTL II-n nem hozott kiugró eredményt, viszont a késői ismétlés szépen ment az RTL Klubon, a 13,8 százalék teljes lakosságban jó egy közéleti háttérműsornak – így Baló kap egy felfelé nyilat. Vin Diesel TV2-n futó filmje viszont csak a vége felé keltette fel a nézők érdeklődését, a Viasat3-on pedig roppant halovány Az indíték, így nekik jár a lefelé nyíl.

Forrás: Nielsen

Naponta más-más célcsoportban vizsgáljuk a közönségarányt. A közmédia teljes lakosságot mér, a TV2 a 18-59-et, az RTL-csoport a 18-49-es korcsoportot, és főképp az estét. Most utóbbi van soron: a főműsoridőben nyomasztó volt az RTL Klub előnye, bő 23 százalékára a legfőbb konkurens csak 10,4-gyel válaszolt. Az ötven alatti felnőtteknél a Cool, a Film+ és a Comedy Central is megelőzte az m1-et, mint a fenti ábrán látható.

Nagyobb méretért kattintson a képre! Forrás: Nielsen

Műsorok szerinti bontásban azt látjuk, hogy este 7 és 11 között nem volt ellenfele az RTL Klubnak, a Halálos iramban is csak a legvégén tudott javulni (vajon ki az, aki megnézi egy film utolsó 15 percét úgy, hogy nem látta az előtte lévő 80-at?). A Viasat3 igen gyenge estét zárt, 22 óra körül a görbéje majdnem lement mínuszba - ami persze lehetetlen.

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.