Két nevet hallani az RTL-nél

Dirk Gerkens, RTL-csoport, vezérigazgató
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy Dirk Gerkens vezérigazgató távozik az RTL-csoport éléről. Úgy tudjuk, hogy házon belül Kolosi Péter programigazgató és Vidus Gabriella, az R-Time ügyvezető igazgatója nevét hallani, mint szóba jöhető utódét – de külföldről is érkezhet vezető.
Vágólapra másolva!

Mint az Origo megtudta, Dirk Gerkens vezérigazgató egy hetet távol volt, Londonban tartózkodott, illetve Párizsban is részt vett egy RTL-es vezetői találkozón. Egy hete több újság is foglalkozott a csatorna körüli eseményekkel, ekkor utazott el Gerkens, de egy forrásunk szerint ebben semmi különös nincs, ugyanis az elmúlt egy-két évben csak pár napot volt benn hetente, sokat tartózkodott külföldön.

Dirk Gerkens, RTL-csoport, vezérigazgató Fotó: Origo

Gerkens a kollégáit arról értesítette, hogy egyelőre nem ad interjút: mi is kerestük, de eddig nem reagált. Amennyiben igazak a médiahírek, és távozik, akkor a hazai programigazgatóság, hírigazgatóság és a többi vállalatrész főnöke Andreas Rudas lesz, de ő nem hozhat személyi döntést az új vezérigazgató személyétől, erről az RTL-Group vezetőségi testülete határozhat.

Házon belüli hírek

Úgy tudjuk, hogy a cég budapesti székházában Kolosi Péter programigazgató és Vidus Gabriella, az R-Time ügyvezető igazgatója nevét emlegetik, mint szóba jöhető utódét, de semmi nem biztos. Akár külföldről is jöhet új főnök, ahogy ez történt 2001-ben is. Gerkens szerződése 2015 elején lejár, erről több forrásból hallani, de az RTL-csoport kérdésünkre ezt nem erősítette meg.

Amióta a Marketing & Média szaklap megszavaztatja az év legbefolyásosabb médiaszemélyiségét, Gerkens hétből hétszer végzett a lista élén (tavaly Simicska Lajos felzárkózott a második helyre). A díjat jellemzően a Media Hungary konferencián osztják ki tavasszal. Ha az RTL vezére távozik a posztjáról, nyilvánvalóan kikerül a top 10-ből, de ha marad a helyén, és eléri, hogy a cégét sújtó – nem profitra, hanem összbevételre kivetett – 50%-os reklámadó 5%-ra csökkenjen, akkor ezzel nagy győzelmet ér el, és megerősíti a helyét.