Bánhatja a TV2, hogy vége a Rising Starnak

Peter Srámek
Vágólapra másolva!
Egyre erősebb nézetségben a zenés show, de vasárnap már vége. Peter Srámek felültette a tévézőket a nosztalgiavonatra, akik lassan már nem tudják, hogy egy trendi, 2015-ös show-t, vagy a Pertu partit nézik épp a Nóta TV-n.
Vágólapra másolva!
. Forrás: Origo

A Rising Star egyértelműen felfelé megy a Médialiftben, hiszen nyerte a hetet. Dr. Tóth nem került be a top 20-ba, ellenfele, a Macska című telenovella viszont igen, úgyhogy a derék doki most lefelé megy pár emeletet. Ugyancsak szerény eredményt ért el a Flashdance az M1-en, főszereplője is lefelé szánkózik.

Teljes lakosságban újfent a Rising Star nyerte a hetet, de már közel 1,5 milliós nézettségnél tart, most bánhatja igazán a TV2, hogy a hétvégén már finálé, és nem tart még pár hetet a show. Utána a megszokott műsorokat találjuk a listán, stabil és erős a Barátok közt, a Fókusz, az RTL Híradó. Ötödik a Tények, ezt az Éjjel-nappal Budapest követi, szűk egymilliós nézőtáborral.

Jelzésértékű, hogy a legnézettebb heti sorozat itthon a Miami helyszínelők, amely 2012-ben valójában már véget ért. A Dal harmadik adása 670 ezer tévézőt érdekelt, a műsorideje második felében már vezetett a teljes lakosságnál.

Top 20, heti nézettség Forrás: Nielsen

Teljes lakosságban a TV2 volt nézettebb, mint az RTL Klub, 0,6 százalékponttal. M1, Film+, Cool a további sorrend, sok csatorna tanyázik a 2.-3 százalékos közönségarány környékén. A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban vágott vissza az RTL Klub, ott 3 százalékponttal vezet a TV2 előtt. A fiatalabb tévézőknél a Comedy Central és a Viasat3 is népszerűbb, mint az M1, de ez nem új trend.

Forrás: Nielsen
Forrás: Nielsen

A szombatot a közmédia számára kedvező teljes lakosságban néztük, itt világosan látszik, hogy legalább A Dal második felére az M1 lett a legnézettebb hazai tévé.

Nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

A vasárnapot a TV2 célcsoportjában vizsgáltuk a Rising Star miatt, mint látható a görbén, nemigen volt ellenfele a show-nak, csak a reklámok alatt volt kisebb elvándorlás.

Nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.