Orbán Viktorral pálinkázott, Sólyom László séfje volt

Bereznay
Vágólapra másolva!
Február 27-től péntek esténként jelentkezik Bereznay Tamással a TV2 új gasztroműsora: a főszereplő 2005 és 2010 között volt Sólyom László séfje, de Orbán Viktorral is pálinkázott. A konyha ördögé-nek csapata elsőként egy zirci családi panzióba érkezik, ahol a séf kíméletlen kritikája megteszi hatását: a tulajdonos már az első órák után vigasztalta síró szakácsnőjét. 
Vágólapra másolva!

Az első adásban a csőd szélén álló zirci Jeskó Panzióba érkezik a séf, ahol a tulajdonosnak arra sincs pénze, hogy külön pincért fizessen, így ő szolgálja ki az étterembe betérő Bereznay Tamást. A séf ugyanis A konyha ördögé-ben nem csupán az étlapot és a konyhát rázza gatyába, hanem teljes szemléletváltásra törekszik. Már az első adásban lesznek kemény pillanatok: pár óra leforgása alatt az egyik szakácsnő zokogni kezdett a séf véleményét hallva.

"Érzékeny lelkületű ember vagyok, nem szoktam káromkodni, ordítozni, de ha olyan a szituáció, akkor felemelem a hangom és határozottan elmondom a véleményemet. Nem lehet finomkodni, négy nap alatt kell teljesen átalakítanunk az éttermeket a konyhától kezdve a személyzet hozzáállásán át a külsőségekig, nincs idő a mellébeszélésre. A zirci Jeskó Panzióban is voltak feszült pillanatok, sírás is, és ez a továbbiakban sem lesz másképp. Egy azonban fontos, engem a segítő szándék vezérel" - mondta el a séf.

Zirc az első állomás Forrás: TV2 Sajtószoba

Már az első adásban is kiderül, hogy melyek azok a tipikus hibák, amit a legtöbb étteremben elkövetnek. "Szerintem felháborító, hogy fél évente nem cserélik az étlapot, nincs szezonalitás és a konyhákban ott van az ételízesítő és a szárított petrezselyem, amit legszívesebben kitiltanék mindenhonnan. A kényelem nagy úr, pedig egy kis bátorság csodákra képes, nem kell félni a változástól. A másik sarkalatos pont a tisztaság, pontosabban annak hiánya. Tanulságos képsorok lesznek minden adásban, azt megígérhetem" - tette hozzá.