Megvan a Rejtő Jenő-féle fekete múmia

Rejtői figurák lesznek a tévéfilmben
Vágólapra másolva!
2014 nyarán forgatták le egy elhagyatott budai szanatórium területén A fekete múmia átka című tévéfilmet. A Médiamecenatúra által támogatott filmről azonban azóta nem hallani.
Vágólapra másolva!

Az Origo felkereste a tévéfilmet gyártó Film Positive Produkciós irodát, hogy kiderüljön, mi történt a Haumann Péter, Schmied Zoltán és Kovács Lajos főszereplésével készült tévéjátékkal. A produkciót készítő Film Positive és a film producere Lajos Tamás szerint egy hónap kell, és kész lesz.

A fekete múmia átka - tavasszal jöhet?

A zeneszerző dolgozik rajta

"Isti vágyálma volt ez az őszi bemutató, a fő probléma mégis az ő körein belül keresendő, ugyanis a Filmalap megfinanszírozta a nagyjátékfilmes tervét (A Hurok- a szerk.), és annak is megkezdődtek a munkálatai. Ez is volt a megállapodásunk Istivel: ha a Filmalap megfinanszírozza azt, akkor eltoljuk a Múmia utómunkálatait. A kész filmet idén május 31-ig kell leadnunk, így nincs csúszás" – mesélte.

Eljutottak egy olyan elővágott anyagig, amit már kiadtak a zeneszerzőnek, Parádi Gergelynek. Van még vágási munka rajta, de azt nem akarják befejezni, amíg nincs kész a filmzene. "Isti jelenleg a zeneszerzővel dolgozik, és amikor megegyeznek a végleges zenében, akkor fejeződik be a vágás, és jöhet az úgynevezett picture look, ami után már csak apróbb munkák várhatóak, például fényelés és a feliratok elhelyezése. Véleményem szerint körülbelül egy hónapon belül kész a film" – tette hozzá a producer.

Madarász is reagált: "A film utómunkáját még be sem fejeztük, hivatalosan nyárra kell kész lennie, a bemutató még szóba sem került. Azaz teljesen időben vagyunk, a tévé még meg sem kapta, nem is látta."

Rejtői figurák lesznek a tévéfilmben

A történetről jelenleg annyit lehet tudni, hogy Rejtő A detektív, a cowboy és a légió című kisregénye inspirálta. Egy, a 30-as évekbeli kávéházban játszódik, ahol ponyvaregényírók és egyéb más érdekes figurák gyűlnek össze rendszeresen, hogy egy-egy összedobott történettel egy kis pénzhez jussanak a nap végére - akár egymás kéziratának ellopása árán is.

Nyáron aligha mutatják be

Amíg elkészül egy történelmi kalandregény vagy egy poros western, addig igazán hosszú az út a valóság és a fikció határán. A főbb szerepekben a hazai filmgyártás olyan nagyságai mellett, mint Haumann Péter, Hegedűs D. Géza és Kovács Lajos feltűnik még Radnay Csilla, Schmied Zoltán és Kovács Vanda is, a kérdés már csupán csak az, hogy mikor is?

"Nyáron nem nagyon szeretnek filmeket bemutatni, mert a tévénézők nagy része a Balaton parton sütteti a hasát. Nincs évszámhoz kötve a bemutató, de 2015 április-májusának van realitása véleményem szerint, ha minden szempontnak megfelel az elkészült anyag. A másik lehetőség a nyár utáni tévés szezon, vagyis szeptember-október" - jelezte Lajos Tamás.