Kálloy Molnár Péter: Váratlanul egy tehén feküdt mellém

Kálloy-Molnár Péter
Vágólapra másolva!
Számos magyar sorozatban szerepelt már, láthatták a nézők többek közt a Pasik-ban, a Kisváros-ban, a Hacktion-ben, de feltűnt a Tűzvonalban és a Casino történetében is. Legújabb sorozatszerepét Rudolf Péter március 15-én debütáló Kossuthkifli-jében kapta, a történet egyik kulcsfiguráját alakítja. A színész az Origónak elmesélte, hogy mitől olyan különleges karaktere, és miért nem ijedt meg, mikor forgatás közben mellé feküdt egy tehén. 
Vágólapra másolva!

Egész más világ

A Fehér Béla regénye alapján készült sorozatban az egyik főszereplőt, a postakocsi hajtóját alakítja. "Batykó a szakmájában nagyon nagyra tartja magát, azonban mikor az őrnagy egy kötéllel fenyegetve rákényszeríti arra, hogy térjen le a szokásos útról, összezavarodik. Hol kevésbé, hol jobban ellen tud állni, gyakorlatilag gépelterelés történik mai kifejezéssel élve. Ennek az akciónak köszönhetően indul el a postakocsi Debrecen felé"- mesélte. A road movie az utat mutatja be Pozsonytól a magyar városig, a Kálloy Molnár Péter által hajtott kocsi az egyik kulcseleme a történetnek.

Az egyik kulcsfigurát játssza Fotó: Bielik István - Origo

"Van egy egész más világa ennek a figurának, első ránézésre teljesen egyszerűnek tűnő alak, aki kicsit furán beszél. A metafizikus világban gyakorlatilag megkapta mindazt, ami észben hiányzik belőle. Sajátos kapcsolata van a halott anyukájával és van egy bizonyos fajta átjárása a lélekvilágba" - jellemezte karakterét.

1849-ben jobban ráértek az emberek

A különleges beszédet volt a legnehezebb elsajátítani, de a jelmez és a műszakáll megszokása sem volt egyszerű a nyári forgatási napokon. "Ziccer-szerep Batykó, a nehézséget a petyegés megtanulása jelentette, nem könnyű úgy csinálni, hogy természetesen hasson. Sokszor az embernek a hozzá nagyon közel álló figurákat a legnehezebb eljátszania, habitusban viszont elég messze esik a figura abból a szempontból tőlem, hogy én pörgős beszédű, gyorsan cselekvő ember vagyok, míg ő ráér, mint ahogy alapjában 1849-ben ráértek az emberek" - mesélte.

A sorozat kedvéért tanult meg postakocsit vezetni Fotó: Bielik István - Origo

Az egyik jelenet felvételén, mikor lefeküdt a földre, odasétált és leheveredett mellé egy tehén. "Gyakorlatilag elnyúlt ott mellettem teljesen spontán, közben pedig láttam, hogy intettek a stábtagok, hogy mehet tovább a felvétel. Nem tudom, hogy a jelenet benne maradt-e a sorozatban, de számomra ez biztosan örök emlék marad, mindent ugyanúgy csináltam tovább. A színész ilyenkor olyan állapotba kerül, hogy nem foglalkozik semmivel, akkor és ott az sem jutott eszembe, hogy akár agyon is nyomhat."

Színes kavalkád

Gyerekkorában szerette eljátszani, hogy a szabadságharc katonája, így kifejezetten hálás egy olyan sorozatban szerepelnie, ami 1849-t idézi meg. "Családilag voltunk ebben képezve, édesapám karácsonyra faragott nekem és a bátyámnak puskát, szerettem ezt a kort eljátszani. Remélem vevők lesznek a nézők a Kossuthkifli-re. Fehér Béla világa szenzációs, amiben van ezotéria, metafizika, filozófia, és a képernyőről remélhetőleg ugyanúgy átjön az ételek ízének élvezete és a korabeli magyar nyelv szépsége, mint a regényből. Összességében egy színes kavalkád, izgalmak, csata, szerelem, szex, sok minden helyet kap benne."

Gyerekkorában szívesen játszott fából készült puskával Fotó: Bielik István - Origo

A Kossuthkifli 816 millió forintba került, erről itt olvashat bővebben.