Harcos éjszaka volt a magyar tévékben

Futótűz
Vágólapra másolva!
A Film+ fokozatosan növelte közönségarányát március 5-én, 22.40 körül pedig az anyacsatornát is megelőzte, majd egy darabig a legnézettebb hazai tévé lett a ma vizsgált 18-59-es korosztálynál. Az éhezők viadala második része jobban izgatta a magyar tévézőket, mint bármi más.
Vágólapra másolva!

A médialiftbe bekerült fel: Donald Sutherland, Az éhezők viadala: Futótűz című filmmel, hiszen este 22.40-től a Film+ lett a legnézettebb magyar csatorna a vizsgált korosztályban. Ciprusz Éva lefelé halad, a közmédia híradói továbbra sem közelítik meg a kereskedelmi tévék esti hírműsorainak nézettségét. Ezek közül az RTL híradó egy adott ponton 30 százalék fölé is ment, a Tények viszont – épp a TV2 kedvenc korcsoportjánál – végig bőven alatta volt, így Azurák Csaba is lefelé utazik.

Mint a grafikonon is látszik, az RTL Klub estéjét semmi nem veszélyeztette március 5-én, csak egy másik RTL-es csatorna, a Film+, amely késő este beelőzött. A TV2 a reggeli és a délutáni sávban erősebb, és egyelőre az Éden Hotel sem hozta el a megváltást.

Nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

A csatornák szerinti bontásban is látható az RTL-fölény, a TV2 a második, az M1 pedig az ötödik a listán. A Viasat3 pár évvel ezelőtt még stabilan a harmadik legnézettebb kereskedelmi tévé volt, most hátrébb tanyázik a listán.

Forrás: Nielsen

A nézettséget felváltva elemezzük 18-49-ben, 18-59-ben és teljes lakosságban. Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.