Nyolc fontos dolog a 75 éves Chuck Norrisról

Chuck Norris
Vágólapra másolva!
1940. március 10-én született Chuck Norris, akinek önmagáról is megvan a kedvenc vicce. A jeles évforduló alkalmából emellett is elárulunk még róla hét dolgot, amit jobb, ha tud, mielőtt a színész megjelenik a háta mögött a cikk olvasása közben.
Vágólapra másolva!

1. Chuck Norris többek között Steve McQueent és annak szintén színésszé vált fiát, Chadet is tanította karatézni, ahogyan A farm, ahol élünk-ben Charles Ingallst alakító Michael Landont is. McQueen más szempontból is szerepet játszott az életében, ő javasolta neki, hogy próbálja ki magát a filmes pályán.

2. Beszédtanára a Lost in Space-ből ismert Jonathan Harris lett, aki úgy edzette a fiatal Norrist, hogy az ujjaival belenyúlt a szájába, és próbálta minél szélesebbre húzni. Norris később azt mondta, a színész volt az egyetlen, aki hasonlót megtehetett vele, amire Harris is nagyon büszke volt.

Beszédtanára még igen merész volt vele Forrás: AFP

3. Nem volt neki elég az ismert harcművészeti ágak elsajátítása, két sajátot is alapított: az egyik a koreai elemekre alapozó Chun Kuk Do – a név „egyetemes utat” jelent –, a másik pedig az American Tang Soo Do, amely egy koreai stílus átültetése.

4. Híres ultrakonzervatív felfogásáról, publicistaként a World Net Dailynek is ír. Szerinte az amerikai társadalom alapjának számító iskolarendszer túlzottan liberális, legutóbb azon akadt ki, hogy a gyereknek az evolúcióelméletet is tanítják, ahelyett, hogy istenhez vezetnék őket. Ezek után nem meglepő, hogy honlapján van egy kifejezetten vallásos szekció is.

Mélyen vallásos, hirdeti is a hitét Forrás: AFP/Saul Loeb

5. Több könyvet is írt, amelyek közül a The Secret Power Within például a Walker, a texasi kopó-ban is megjelent, Clarence Gilyard karaktere, James Trivette olvasta az egyik epizódban.

6. Az itthon is hihetetlenül népszerű Walker, a texasi kopó-nak volt egy kevésbé sikerült – ennek megfelelően rövid életű – testvérsorozata is, a Sons of Thunder, amelyet pár éve a legrosszabb spin-offok között listáztunk. A Walker-ről indulásának huszadik évfordulóján írtunk bővebben.

Legismertebb tévés szerepében, Walkerként Forrás: CBS

7. Nemcsak itthon, de Szlovákiában is el akartak róla nevezni egy hidat, az alternatíva több mint 18 ezer szavazatot kapott. A Pozsony Dévényújfalut és az ausztriai Schlosshofot összekötő híd végül a Szabadság kerékpárhíd nevet viseli, azok emlékére, akiket a kommunista területről való szökésért öltek meg.

8. Ugye ön is ismer legalább egy viccet Chuck Norrisról? Nos, a színésznek is megvan a kedvence, mégpedig az első, amelyet hallott magáról 2006-ban: „Chuck Norris arcképét be akarták vésni a Rushmore-hegy oldalába, de a gránit nem volt elég kemény a szakállához.” Itt megnézheti, hogy fest szakáll nélkül.

Ha további vicceket olvasna, vagy arra kíváncsi, mi mindent adott a világnak Chuck Norris, kattintson a Life.hu cikkére.