Míg a közmédia átalakult, az RTL vígan elvitte a hetet

Barátok közt
Vágólapra másolva!
A múlt héten a 14 legnézettebb műsorból 12 az RTL Klubon ment, de a top 20-ba más nem is tudott bekerülni mellette, csak a TV2. Az M1 és a Duna TV nézettségéről itt írtunk.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosságban, a 18-49-es célcsoportban, és a 18-59-es korosztálynál is megnyerte a hetet az RTL Klub, így a programigazgatónak jár egy felfelé nyíl. Ugyanez dukál Jakupcsek Gabriellának, akivel együtt a Duna TV-re került Szeretlek Magyarország a második legnézettebb tudott lenni. Lefelé nyíl jár az M1-nek az első napi hibák sorozatáért, hiszen vasárnap fél három tájban teljes káosz tört ki, és egy időre el is sötétült a képernyő.

Alább a heti közönségarányokat látjuk. Az M1 5,8 százaléka még nem jelent semmit, a hétből csak egy nap volt hírtévé: teljes képet csak egy egész hét után kapunk. Az első napi nézettséget alaposabban itt elemeztük.

Forrás: Nielsen

Műsorszinten az látható, hogy nem a Barátok közt, és nem a Fókusz ül a trónon, hanem egy film, a Non-stop. Az első hat helyen RTL-es műsor található, sőt, a 14 legnézettebb műsorból csak kettő jutott a TV2-nek, a többinek az RTL Klub (és nézője) örült. Bud Spencer is felkerült a top 20-ba, a sokszor ismételt Én a vízilovakkal vagyok bő 550 ezer magyart érdekelt a múlt héten.

Forrás: Nielsen

A görbék közül egyértelműen a vasárnapi volt az izgalmasabb, hiszen ekkor lett az M1 nemzeti hírcsatorna, a Duna TV pedig nemzeti főadó. Az esti grafikonon látható, hogy az RTL simán vitte az estét, a Duna TV legalább egy időszakra a második tudott lenni, az M1 viszont nem volt kiugró, itt-ott az ATV is előzgette.

Nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.