Jó húsz évet öregedett Nagy-Kálózy Eszter

Nagy-Kálózy Eszter
Vágólapra másolva!
Március 15-től hat héten át vasárnap esténként látható a megújult Duna képernyőjén Rudolf Péter rendezésében a Fehér Béla regényéből készült tévésorozat, a Kossuthkifli. A sorozat egyik főszereplője Nagy-Kálózy Eszter, aki nála közel húsz évvel idősebb, hetvenhez közeli hölgyet, Őzbői Thalvizer Karolát alakítja. A színésznő arca alaposan átalakul a szerep kedvéért, mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

Thalvizer grófnő a család szegényebbik ágából származik, púpos, töpörödött aggszűz, kinek bájai azonban egykor még a közismert nővadász Swappach Ferdinándot is levették a lábáról. Egy Dorottya-napi bál alkalmával mohó szemeivel csakúgy falta, sőt éjszakai szerenádot is adott neki, mely a zord grófi atyát sajnos nem enyhítette, s útját állta a szerelemnek. Így legnagyobb bánatára pártában maradt.

Két és fél óra alatt készült el a smink

"Az operatőr, Kapitány Iván ötlete volt, hogy én alakítsam az idős grófnőt. Bár imádtam a karaktert, és egyes vonásaiban a púpossága dacára is rokonnak éreztem, de amikor a sorozat alapját adó Fehér Béla-művet olvastam, nem láttam magam a történetben. Először maszkpróbát csináltunk, aztán próbálni kezdtünk, s ez sokat segített" - mondta a Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész.

"A sminkem két és fél óra alatt készült el, így a forgatás alatt minden nap reggel négykor keltünk. Az első alkalommal sem a férjem, Rudolf Péter, sem a stábtagok nem ismertek fel. Volt olyan nap, hogy tizenhét órán keresztül a maszkban kellett lennem, a sok alapozó és a műorr a nyári kánikulában bizony különösen kellemetlen volt, a legnehezebb számomra mégis a látványos műfogsor viselése volt" - mesélte.

Így készült a smink

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA
Forrás: MTVA
Forrás: MTVA
Forrás: MTVA

A Kossuthkifli főszereplői az Origónak meséltek az emlékezetes forgatási napokról, Lengyel Tamás, Haumann Péter, Trokán Nóra és Kálloy Molnár Péter történeit itt olvashatja el.

A sorozat első része itt látható.