Nagyon rossz hírünk van a Downton Abbey híveinek

Downton Abbey
Vágólapra másolva!
A hatodik évad az utolsó, nem lesz folytatás.
Vágólapra másolva!

Hat évad után véget ér a jelenlegi legfelkapottabb brit sorozat, a Downton Abbey – jelentette be március 26-án a PBS és a gyártó, a Carnival Films. A sorozat vezetése szerint világszerte milliók figyelték a Crawley család körüli történéseket, de eljön az ideje, hogy véget érjen.

A produkció szerint a Dowton Abbey sem lehet kivétel, és akkor érdemes befejezni, amikor a történetszálak összeérnek, amikor a sorozat természetesen tud befejeződni. A csalódott rajongóknak, aki akár 8-10 évnyi sztorival álmodoztak, annyit ígért a stáb, hogy az utolsó évad ragyogó lesz, „tele drámával és cselszövéssel."

Downton Abbey Forrás: PBS

A Downton Abbey alkotója, Julien Fellowes már az ötödik évad indulása előtt közölte a rajongókkal, hogy a sorozat nem fog örökké menni, és valószínű, hogy a hatodikkal vége is lesz. Az író-producer mindenesetre már korábban aláírt az NBC-nél a The Gilded Age című új sorozatra, amely az 1880-as évek New York-i elitjét mutatná be - ennek munkálatait eddig a Downton Abbey miatt halasztották, de Fellowes tavaly már nagyon szeretett volna átnyergelni az új projektre.