Másodjára adják át itthon a Televíziós Újságírók Díját

2015.04.09. 11:56

A legjobb sorozatszínészeket is megválasztják idén a tévés szakújságírók.

A Televíziós Újságírók Díját 9 szak- és hírmédium (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index - Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, TVR-Hét) alapította 2014-ben, hogy pozitív visszajelzést adjanak a színvonalas hazai szórakoztató műsoroknak és azok készítőinek. Ennek megfelelően díjazták 2013 legjobb magyar sorozatát, vetélkedőjét, nagyszabású showműsorát, stand-up comedy vagy talk show produkcióját, valamint legjobb férfi és női műsorvezetőjét. A zsűrizéshez idén tizedik tagként a Sorozatjunkie blog is csatlakozik.

Idén a magyar tulajdonú NuMuvee Hungary Kft. - a felújított Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója -, a díjátadó gála támogatójaként és társszervezőjeként lehetővé teszi, hogy a Televíziós Újságírók Díját a díjazottakhoz méltó esemény keretében adják át április 27-én 14.00 órakor, a Pesti Vigadóban.

Tavaly Liptai Claudia volt az év női műsorvezetőjeForrás: Tv2

"Tavaly egyetlen közleményben jelentettük be a díjazottakat, mégis nagy visszhangot váltott ki a Televíziós Újságírók Díja. Több országos tévéműsor, fontos nyomtatott újság és a vezető internetes hírportálok nagy része is beszámolt szakmai kezdeményezésünkről. Emiatt döntöttünk úgy, hogy idén már egy ünnepélyes díjátadó keretei között osztjuk ki az elismeréseket" – mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője, a díj ötletgazdája.

További újdonság, hogy az alapítók úgy döntöttek, még nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyéni televíziós teljesítményekre, ezért a legjobb női és férfi sorozatszereplőket is kiemelik. A kategória díjazottjai között minden olyan színésznő és színész szerepelhet, akik főszerepet játszottak valamely 2014-ben futó magyar sorozatban. Az esemény április 27-én 14.00 órakor, a Pesti Vigadóban lesz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK