Már most megvannak A konyhafőnök nagy riválisai

A konyhafőnök
Vágólapra másolva!
Április 13-án startolt az RTL Klub gasztroműsorának második évada, az első adás alapján ezúttal is fordulatos és feszültséggel teli percekre számíthatnak a nézők. Vajda Pierre, Fördős Zé és Bernáth József ugyanolyan kritikusak, mint eddig, az első hat játékos azonban kevésbé tűnik izgalmasnak.
Vágólapra másolva!

Első feladatként kedvenceiket készítették a versenyzők, a védettségért harcoltak a pultok mögött. Fördős Zé szerint a játékosok még nem igazán fogták fel, hogy egymás ellen versenyeznek, és ez meg is látszott a munkafolyamaton, mindenki magával volt elfoglalva – csak az ételek közeli képe dobta fel az adás első felét. A zsűritagok báránybordát kóstolhattak körtével és márványsajtos mártással, készült kacsamell-steak vargányás krumplipürével és rózsasziruppal, de asztalra került rókagombás rizottó és céklapuding is.

A látványos és bizonyára ízletes ételkülönlegességek mellett két versenyző tűnt erősnek, ők rögtön egymásnak is feszültek, szemlátomást riválisként tekintenek egymásra. A többiekért különösebben nem lehetett izgulni, Domi és Ági vitte a műsort.

Hatan versenyeztek az első adásban Forrás: RTL Klub

Miután Domi megszerezte az első feladat után a győzelmet, visszautasította a védettséget, és ahelyett, hogy nyugodtan nézte volna az erkélyről a többiek versengését, beszállt a második versenyfeladatba is. A szimpatikus és a konyhában is rutinosan mozgó Ágit hátráltatta, neki úgy kellett lemásolni a séf főztjét, hogy nem nézhette az elkészítést, és nem is kóstolhatta meg. A taktika jónak bizonyult, bár a szakácsnőt ezzel a húzással nem lehetett kiiktatni: a hátrányos kezdés ellenére az övé lett a legjobb fogás - jogosan tartanak tőle a többiek.

A forgatókönyv lényegében teljesen ugyanaz, mint eddig volt, nagy meglepetésekre nem igazán lehet számítani. A párbajon a buggyantott tojás készítésénél elbukott az egyik jelölt, a következő részben a helyére új versenyző érkezik A konyhafőnök konyhájába. A műsor legjobbja a tízmilliós fődíjon túl állást is kap, egy neves étterem séfjeként dolgozhat a jövőben- ez is újítás az előző évadhoz képest.

Egy versenyző máris kiesett Forrás: RTL Klub