Csányi Dávid amerikai sorozatban kapott szerepet

Csányi Dávid
Vágólapra másolva!
Csányi Dávid eddig négy játékfilmben tűnt fel, és több színházi szerepet is kapott az elmúlt években, de mivel nagy sorozatrajongónak tartja magát, legújabb munkájára a legbüszkébb: az amerikai diktátoros szériában, a Tyrant-ben fog feltűnni néhány epizód erejéig. A színész az Origónak mesélte el, hogy került be a szériába, és mi maradt számára a legemlékezetesebb a forgatásról.
Vágólapra másolva!

A hatalmi harcok állnak a középpontban

A Tyrant című diktátoros drámai széria a FX csatornán látható Amerikában, de itthon még nem került képernyőre. Az Abuddin nevű kitalált országban játszódó történet a helyi egyeduralkodó elnök családjáról szól. A sorozat középpontjában a hatalmi harcok és intrikák állnak, mindezt pedig családi konfliktusokkal fűszerezik, így az uralkodói csiki-csuki közben a főhős múltjára és távozásának okaira is fény derül.

"Amikor átküldték nekem az első szerep jelenetének szövegét, akkor kezdtem el nézni a sorozat első évadját, korábban nem követtem. Egy éjszaka alatt végignéztem szinte az összes részt. A hetedik részig jutottam a tízből, de így is reggel hatig fent voltam. Már az első annyira magával ragadott, megfogott, hogy muszáj volt a következőt és a következőt is megnéznem. Azóta újra láttam az egész első évadot, hogy rá tudjak hangolódni erre a világra. Amúgy is nagy sorozatrajongó vagyok, már szinte csak sorozatokat nézek" - mesélte.

A diktátoros drámai széria a FX csatornán látható Forrás: FX Networks

Ügynökén keresztül jutott el a castingra

"Az ügynököm, Burai Kálmán jelezte, hogy behívnának egy castingra. Sokat gyakoroltam az angol szöveget, hogy minden jól menjen. Az első szerepet, amire vágytam, egy angol színész elvitte előlem, de azt megtudtuk, hogy tetszettem az amerikai producernek. Végül sikerült bejutnom, pedig már kezdtem lemondani arról, hogy szereplője leszek a sorozatnak."

Csányi Sándor unokatestvére Tyrant-ben kapott szerepéről egyelőre nem árulhat el sokat, annyit lehet tudni, hogy visszatérő karaktert játszik, többször is láthatják a magyar színészt a sorozat követői. "Volt saját lakókocsim a forgatás napjára, rajta a karakterem nevével, ez nagyon megmaradt bennem, korábban ilyenről csak álmodtam. Mikor megérkeztem a sminkbe, ott volt az egyik főszereplő, az Ihabot játszó színész. Bemutatkoztunk, kezet fogtunk és leültem mellé székbe, míg készült a hajam. Az járt a fejemben, hogy napokkal ezelőtt mennyire elérhetetlennek tűntek ezek a színészek, és ez az első osztályú szint. Alexszel egyébként lesz közös jelenetünk is" - részletezte.

Az első angol szerep

Korábban minden szerepében magyarul kellett megszólalnia, de nem izgult az angol szöveg miatt. "Nem vagyok izgulós fajta, a forgatások is szépen lementek, csak a válogatási fázisban volt bennem egy kis stressz. Végig arra koncentráltam, hogy mindent a legjobb tudásom szerint csináljak. Annyit elárulhatok, hogy egy drámai jelenetet vettünk fel első alkalommal. Erős jelenlétre, felfokozott állapotra volt szükség, az amerikai partnerem is hihetetlen koncentrált volt. Jó hatással voltunk egymásra, úgy gondolom."

Csányi Dávid visszatérő karaktert játszik Forrás: Farkas András

Játékfilmekből ismerős lehet

"Pályafutásom során négy magyar nagyjátékfilmben játszottam, a Rap, Revü, Rómeó-ban 17 évesen kaptam főszerepet, ahol nagyszerű művészektől leshettem el sokat. Nagyon hálás vagyok Török Ferencnek, hogy berakott az új filmjébe, a Senki szigeté-be, illetve Goda Krisztának, hogy számolt velem új alkotásában, valamint örülök annak, hogy a Spy című filmben Jason Statham és Jude Law mellett Melissa McCarthyval játszhattam egy filmben, és lehetetett közös jelenetünk. Imádok filmezni, de remélem, lesz lehetőségem, hogy a külföldi elfoglaltságok mellett újra a régi kollégákkal lehessek, hiszen színházban más. Amikor élő közönségnek játszol, ott vannak előtted, látod, hallod, érzed őket, és hatással lehettek egymásra, nincs annál felemelőbb érzés" - mondta.