Hová tűnt hárommillió magyar Dallas-rajongó?

Dallas
Vágólapra másolva!
Egy időben, a kilencvenes években rengetegen szerették a sorozatot. 2012-ben visszatért a régi nagy sztárokkal, de itthon elbukott, az ismétléseket pedig a tévézők 0,1%-a követi. Napi nézettség.
Vágólapra másolva!

Patrick Duffy és a Dallas lefelé megy, az RTL II-n 0,1%-os közönségaránnyal ment a széria, este hétkor, ami azt jelenti, hogy az egykor jelentős méretű, hazai Dallas-tábor teljesen elfogyott. 18-49-ben szinte nem is nézte senki. Az anyacsatorna viszont hasít, a Barátok közt mellett mostanában az Éjjel-nappal Budapest a csodafegyver, semmi nem hoz ilyen magas közönségarányt, indokolt a jelenléte a médialiftben. Frajt Edit is beszállhat, hiszen a Szomszédok az M3-on továbbra is kedvelt: amikor a gazdagréti lakók sóhajtoznak és örömködnek, kétszeresére nő a csatornán tartózkodók száma.

Alább látható a délutáni és az esti közönségarány, 18-49-ben. A délután még változatos, általában a TV2 vezet, de egy időre a Film+ lép elő, és vezeti a nézettséget, sőt, pár percre a Cool áll az élre. Az este már egyhangúbb, de ezt aligha bánják az RTL-székházban.

Klikk a képre: nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen
Klikk a képre: nézze meg nagyban! Forrás: Nielsen

A csatornákat ma a 18-49-es korosztályban, főműsoridőben mérjük, a reklámozók is ekkor tudnak elérni nagyobb számú nézőt. Mint látható, nyomasztó az RTL-fölény, a rivális tévék meg sem közelítik.

Forrás: Origo/Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.