A kéjgyilkos, a kém és a balerina - 15 tévés poszter 2015-ből

tévés poszter
Vágólapra másolva!
Egy jó poszter nem jelent sikert, nem ad sokat hozzá a vizuális élményhez, de egy rossz, ötlettelen, fél perc alatt összegányolt plakát csak elrettenti a potenciális nézőt. Nem csak a filmekhez készülnek poszterek, a sorozatipar is intenzíven használja ezeket, mutatunk is pár újabbat.
Vágólapra másolva!

Kezdjük a 12 majommal, amely filmként már bizonyított. A sorozatos verzióra kerek húsz évet kellett várni, hiszen a film 1995-ös. A széria nem Brad Pittel és Bruce Willisszel készül, a második évad 2016 januárjára várható. A plakát mindazonáltal elég félelmetes, nyilvánvaló, hogy nem egy romantikus komédia vár ránk.

-----------------

Az Allegiance vörös-fekete plakátjának készítői nem törték össze magukat nagy igyekezetükben. „Te, Joe, rakjuk a fejeket egymás mellé, a második A betű meg legyen a Kerlm, vagy Kreml, vagy mi az isten. Na, kész, mehetünk végre haza?" Ebből még nem láttunk egy percet sem, de a sztori alapján Americans, ami viszont nagyon jó önmagában is, így felesleges egy klón.

-----------------

Az Empire plakátja sem mutat fel semmiféle szellemes megoldást. A betűkre nézve az aranylemez juthat eszünkbe, talán ennyi az ötlet, amúgy csak az látszik, hogy a kreatívokkal ellentétben a Photoshop-művészeket rendesen megdolgoztatták.

-----------------

A Scream Queens egy horror-komédia lesz, az a Ryan Murphy ott a főnök, aki már sokszor bizonyított, elég a fordulatos, de roppant beteg Kés/Alatt-ra, az egészen kedélyes Glee-re vagy a brutális Amerikai Horror Storyra gondolni. Brad Falchuk és Ian Brennan dolgozik még rajta, a premier 2015 szeptemberében lesz. A plakátokban legalább van valami ötlet, úgyhogy rögvest kettőt is mutatunk.

-----------------

A következő egy meglehetősen szürreális plakát a Deadbeat második évadjához. A természetfölöttivel foglakozó komédiasorozat első évadja egy éve került ki a Hulura, ez a poszter a második évadot hivatott népszerűsíteni kis repülő koponyákkal, rózsákkal, taxikkal, szellemekkel.

-----------------

Az UnREAL a Lifetime csatornára jön nyár elején, Sarah Gertrude Shapiro rövidfilmje alapján, a téma pedig egy randizós, vetélkedős tévéshow körül forog. Nem tudni, mennyi pucérkodás lesz benne, a plakátok inkább arra utalnak, hogy egy realityben mindenki olyannak látszik, amilyen. (Vagy épp nem, de ez a színészi képességeken múlik.)

-----------------

Júniusban jön a The Last Ship második évadja, ehhez készült az alábbi látványos és sokatmondó plakát. Kislány gázálarccal, körülötte szögesdrót, romok, betondarabok. Ebben legalább van némi fantázia, nem a főszereplőket sorakoztatja fel.

-----------------

Az Ash vs Evil Dead csak ősszel lesz látható, de nemrég került ki ez a poszter hozzá. Fák ágaiból, gallyaiból állnak össze a betűk, de az egész plakát olyan ezzel az amorf alakkal lenn, mintha egy elsőéves képzőművészetis azt a feladatot kapta volna, hogy mindössze két színt használva dobjon össze egy Iron Maiden lemezborítót.

-----------------

A Flesh and Bone Moira Walley-Beckett minisorozata lesz még idén, annyit már tudunk róla, hogy a balett világa adja a hátteret. De hogy miért van szögecses csuklószorítóban a kishölgy, és miért félmeztelen? Kiderül novemberben.

-----------------

A Zoo című sorozatot idén januárban kezdték forgatni New Orleansban, idén júniusban kerül a képernyőre. A cím és a plakát alapján alaposan meg lennénk lepve, ha nem állatokról szólna.

-----------------

A Bloodline című thriller összes része márciusban egyszerre került ki a Netflixre, készült hozzá pár poszter, amely megadja a hangulatot. Alább egy olyat láthatunk, amelyen egy jacht lángol, és ez nem is véletlen: a családi dráma Floridában, az óceánparton játszódik.

-----------------

Az iZOMBIE című sorozathoz is készültek poszterek, ez amúgy márciusban elrajtolt. A széria alapját egy képregény adja, ez 2010-ben indult, 28 füzet jelent meg, a Vertigo adta ki havonta. A történet egészen különös. Olivia, azaz Liv egy orvostanhallgató, medika, aki részben zombivá válik, és szüksége vagy emberi agyra, hogy életben maradjon. Boncmester mellett dolgozik, hogy hozzájusson ehhez, de miután elfogyasztja vacsoráját, megkapja az elhunyt emlékeinek egy részét is, ami segít neki gyilkosságok felderítésében.