Étlap nincs, a hangulat olyan, mint a hullaházban

Bereznay
Vágólapra másolva!
Egy kihalt, raktárnak használt kerthelyiségbe érkezik Bereznay Tamás A konyha ördöge legújabb epizódjában. A séf szerint az étterem is úgy néz ki, mint egy halottas ház, étlap sincs, a betérő vendég csak a napi menüből választhat. Az egyre nagyobb anyagi gondokkal küzdő tulajdonos ráadásul az üzlet miatt párját is elvesztette, így a TV2 séfjének a szakmai segítségen túl is bőven akad tennivalója.
Vágólapra másolva!

A szegedi Garden étterem tulajdonosa makacs természetű, minden munkát szeret maga csinálni. Lányaira és egykori párjára sem hallgatott, aminek meg is lett az eredménye. Hiába a sok energia, a reggeltől estig tartó munka, az üzlet a csőd közelébe jutott, emellett pedig saját boldogsága is odalett.

"Az anyagi gondok és az ötlettelenség mellett ezen a forgatáson egy személyesebb jellegű problémával is találkoztam. A tulajdonosnő, Ani és a párja a forgatás előtt egy hónappal szakított, mert folyamatos konfliktust szült az étterem és a vele járó sok munka és feszültség. A vendéglátásban dolgozni hatalmas kihívás és rengeteg lemondással jár. Nehéz egy ilyen kapcsolatban élni és sok türelmet igényel a másik féltől, hiszen általában korán reggel megy az ember dolgozni és gyakran éjfél körül esik haza. Ez pedig korántsem átlagos, sokat van távol egy vendéglátós a családjától, a párjától" - mesélte Bereznay.

Bereznay ezúttal nem csak szakmailag segített Forrás: TV2

"A szegedi forgatáson ez a magánéleti szál kapcsán egy kicsit párterapeuta is lettem, meg kellett értetnem Anival, hogy nem kell minden munkát magára vállalnia, inkább irányító szerepe legyen az étteremben, és akkor több ideje lesz saját magára és a szeretteire is. Elhívtam a megnyitóra Ani volt párját, és remélem, hogy azóta sikerült rendezniük a kapcsolatukat, és nem csak a Garden étterem kapott új lendületet."